Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,667 $

Magyarországról indíthatták a Pepco elleni kibertámadást, 6 milliárd forintos a kár

A vállalat részvényeinek értéke 10 százalékot zuhant a tőzsdén a híreket követően.

...svg content...Budapest, 2023. február 25. Az egykori Sajtópalota (Hírlapkiadó Vállalat székháza) helyén épült és 2011-ben megnyílt Europeum Bevásárlóközpont belsõ terének részlete. Balra egy PEPCO gyermekruházati és otthoni termékeket kínáló Európai diszkonthálózat üzlete, melyek eredetileg 2004-ben nyitották meg kapuikat Lengyelországban. Ma több mint 3000 PEPCO üzlet van Európában. MTVA/Bizományosi
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Mintegy 15,5 millió eurónyi összeg tűnt el a Pepco számlájáról, miután az Economx értesülései szerint egy Magyarországról indított hekkertámadás során meglopták a vállalat egyik hazai üzletágát. A Pepco közleményt adott ki az ügy kapcsán, azt viszont most még nem tudják megmondani, hogy a pénzt vissza tudják-e szerezni.

„Bár a Pepco erőfeszítéseket tesz banki partnerein keresztül és a hatóságok által, egyelőre nem tudni, hogy a pénzösszegeket vissza lehet-e szerezni. A nyomozás jelenlegi szakaszában úgy tűnik, hogy az incidens nem érintett ügyfél-, beszállítói vagy személyzeti adatokat” – idézte a vállalat közleményét a Reuters. Soron kívül Folytatódik az F1-es Monacói Nagydíj, kövesd élőben

„A csoport rendkívül komolyan veszi a pénzügyi ellenőrzéseket és a kiberbiztonságot. Az összes rendszert és folyamatot felülvizsgáljuk annak érdekében, hogy a jövőben még erőteljesebben biztosítsuk a védelmünket” – fogalmaztak, további részleteket ugyanakkor egyelőre még nem közöltek.

A Pepco részvényeit a Varsói Értéktőzsdén jegyzik, árfolyamuk 10 százalékot zuhant az elmúlt 24 órában. A kereskedelmi lánc Európában 3600 üzlettel rendelkezik, ezek közül Lengyelországban 1300, Magyarországon pedig 350 boltot üzemeltetnek.

A kereskedelmi kihívásokra hivatkozva néhány nappal ezelőtt jelentették be, hogy Ausztriában bezárják mind a 73 üzletüket, ugyanis várhatóan a jövőben az osztrák piac nem lenne képes megfelelő bevételt termelni számukra. Épp ezért a Pepco olyan piacokra összpontosít, ahol nagyobb hozamot érhetnek el.

Több mint 300 embert temetett maga alá a föld Pápua Új-Guineában

Újabb természeti katasztrófa történt, ezúttal Pápua Új-Guineában, aminek következtében több mint 300 embert temetett maga alá a föld.