Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,667 $

Elismerte a Microsoft, hogy egy orosz hackercsoport hozzáfért a vállalat forráskódjaihoz

Újabb információkkal szolgált a Microsoft a januári hackertámadás kapcsán.

...svg content...Fotó: Unsplash/Florian Olivo
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

A Microsoft hivatalosan is elismerte, hogy a „Midnight Blizzard” néven ismert orosz hackercsoport egy januári támadás során hozzáférést szerzett a technológiai óriás forráskódjait tartalmazó tárolókhoz.

A Microsoft szóvivője az eset kapcsán elmondta, a lefolytatott belső vizsgálat során nem találtak bizonyítékot arra, hogy az ügyfelekkel kapcsolatos rendszereik kompromittálódtak volna, ám  hozzátette, hogy a vállalat aktívan folytatja az illetéktelen behatolással kapcsolatos vizsgálatot. Soron kívül Szentkirályi: „Karácsony a Gyurcsány-osztály legszorgalmasabb kisdiákja”

A belső jelentések szerint a Midnight Blizzard felhasználhatta a Microsoft vállalati e-mail rendszereiből származó információkat a további jogosulatlan hozzáférési kísérletek megkönnyítésére. A januári betörést egy elavult, kétfaktoros hitelesítés nélküli tesztfiók segítségével hajtották végre, a támadás során pedig vállalati levelezésekhez fértek hozzá a csoport tagjai.

Bár fennáll a lehetősége, hogy bizalmas információkhoz jutottak hozzá, a Microsoft együttműködik az érintett ügyfelekkel, hogy mérsékeljék a nyilvánosságra hozott e-mailek esetleges hatásait. A Microsoft közleményében jelezte, hogy továbbra is elkötelezett az átláthatóság mellett, ezért a Midnight Blizzard támadással kapcsolatos további vizsgálatok eredményeiről is beszámolnak majd, egyben ígéretet tettek arra is, hogy fokozni fogják az online rendszereik biztonságát.

Több mint 300 embert temetett maga alá a föld Pápua Új-Guineában

Újabb természeti katasztrófa történt, ezúttal Pápua Új-Guineában, aminek következtében több mint 300 embert temetett maga alá a föld.