Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,40 Ft
Euró
393,86 Ft
Font
459,89 Ft
Bitcoin
62,385 $

Fontos részletek az iskolák újranyitásával kapcsolatban

A köznevelési államtitkár legutóbbi interjújában az érettségiről és a tanévzárásról is beszélt.

Budapest, 2021. március 17. A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként végzett fertőtlenítésre készülnek a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljának katonái a fővárosi Patrona Hungariae Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskolában 2021. március 17-én. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Maruzsa Zoltán a Magyar Nemzet megkeresésére elmondta, az eredmények a járvány előtti szintek vannak, egyúttal közölte, az április 7-i nyitás nincs még kőbe vésve, mivel ehhez kell némi optimizmus.

Azt biztosnak tartja Maruzsa, hogy a tanév végét már jelenléti formában töltik a tanulók, ugyanakkor úgy gondolja, ostrom alatt állnak érettségiügyben, ám nehezen engedné el a szóbeli vizsgákat. Soron kívül Eltiltást kapott a Ferencváros edzője, Sztankovics

„Tavaly is csak az írásbeli időpontjáig volt népszerű, hogy nem lesznek szóbelik,de azután kimondottan sok kérést kaptunk, hogy szeretnének szóban javítani, és engedjük őket vizsgázni” – magyarázta az államtitkár.

Az érettségi megszervezését kizárólag a járványhelyzet fogja meghatározni – tette hozzá. A tárcavezető nagy fejlődést lát a távoktatás szervezése terén, véleménye szerint a diákokon kívül a tanárok fejlődtek a legjobban.

Maruzsa hangsúlyozta, járvány után a karanténkárokat a kormány fel fogja mérni. Kiemelte azt is, hogy sok szülő él az iskolai, óvodai gyermekfelügyelet lehetőségével, ezért nem kell sok tanárt, kollégiumi nevelőt bevonni a feladatba.

Mindeközben bővül az okostankönyvek köre, a 2., 6. és 10. évfolyamos diákok számára március végére online elérhetőek lesznek a szeptemberi tankönyvek prototípusai.