Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Öt elpusztult fóka tetemében fedeztek fel madárinfluenzát a brit partokon

Fotó: Unsplash/Savak
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az elpusztult fókákra a brit tengerparton bukkantak rá, a hatóságok pedig felszólították a lakosságot, hogy maradjanak távol a tetemektől.

Az Independent jelentése szerint a Cornwall Wildlife Trust felszólította a lakosságot, hogy tartsák távol magukat a partra sodródott minden elhullott állattól, beleértve a fókákat, delfineket, bálnákat és a tengeri madarakat. Figyelmeztetésükben jelezték, Devonban egy delfin is megfertőződött madárinfluenzával.

Soron kívül Kemény fagyok után ismét 20 fok következik
Fotó: EPA/Serfor PerAo

A hivatalos közleményben azt írták:

“A nagyközönségnek azt tanácsoljuk, hogy az Egyesült Királyságban ne közelítsék meg a fókákat és ne érintkezzenek velük, még akkor sem, ha az állatok veszélyben vagy bajban vannak. A Cornwall Wildlife Trust arra is felszólítja a lakosság minden tagját, hogy tartsa távol magát minden olyan elpusztult állattól, amelyet a partjainkra mos a víz, beleértve a fókákat, delfineket, bálnákat és természetesen a tengeri madarakat.”

Megjegyezték továbbá, hogy a hálózat extra óvintézkedéseket tesz dolgozóik védelme érdekében is, így ezentúl mindenki számára kötelező lesz a maszk és a védőszemüveg viselése, továbbá a szokásos egyéni védőeszközöket is használniuk kell (eldobható kesztyű és teljes vízhatlan ruházat, amit használat után fertőtleníteni kell).

A Cornwall Wildlife Trust arra is felszólította a lakosságot, hogy minden elhullott, partra sodródott állatot jelentsenek a forródróton. Közlésük szerint az Egyesült Királyságban még soha nem érkezett jelentés arról, hogy a madárinfluenza fókákról emberre, vagy fordítva terjedt volna át, ám a fertőzött és elpusztult fókák némi aggodalomra adnak okot.