Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,650 $

Segít a fogyásban és a szívnek is jót tesz ez a mozgásforma

Ezt a mozgásformát nem érdemes alábecsülni, hiszen segít aktívabbá és egészségesebbé válni, fogyni, mindemellett egyszerű, ingyenes és időhöz sincs kötve.

...svg content...Fotó: Unsplash
Egészség/Életmód

Koós Alexandra

Szerkesztő

Amikor valaki elhatározza, hogy szeretne megszabadulni néhány kilótól, minden bizonnyal utána olvas a témának bizonyos könyvekben vagy az interneten, s így a legtöbb helyen azzal a tanáccsal találkozhat, hogy diétázzon és mozogjon többet. Ha pedig esetleg az étrenden sikerül is változtatni, a testmozgást illetően többen is elakadhatnak, mondván, a sok munka és más egyéb teendőjük mellett arra már nem marad idejük, hogy edzőterembe járjanak.

De az is megeshet, hogy valakinek egyszerűen nem szimpatikus ez a fajta mozgásforma, vagy valamilyen korábbi sérülése miatt nem is ajánlott számára. Bármi is legyen az oka, akkor sem lemondaniuk a testmozgásról: a séta ugyanis tökéletes alternatíva lehet számukra, amit semmiképp sem érdemes alábecsülni. Hiszen segít aktívabbá és egészségesebbé válni, fogyni, mindemellett egyszerű, ingyenes és időhöz sincs kötve. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

Ugyanakkor tény: ahhoz, hogy elég kalóriát égessünk el, élénk tempóban és más technikával kell sétálni, amivel elégethetjük a felesleges kalóriákat, és még a szívünk egészségéért is tehetünk. Továbbá fontos kitérni arra is, hogy a fogyás mértéke attól függ, hogy mekkora erőfeszítést teszünk az edzésbe, mennyi ideig gyalogolunk, és hogy párosítjuk-e azt a kalóriadeficittel (azaz kevesebb kalóriát fogyasztunk, mint amennyit elégetünk) – írja a Mirror.

Különböző tanulmányok megállapították, hogy a napi 30 perces gyaloglás is képes csökkenteni a testzsírt, de minden a technikán múlik. Egy ismert személyi edző, Denise Miklasz azt ajánlja, hogy három-ötpercenként 30-60 másodperces gyorsabb gyaloglási kitöréseket iktassunk be, amelyeket 30 másodperces regeneráló séta követ. Elmondása szerint egy kiló 3500 kalóriának felel meg, tehát az egész hétre elosztva 3500 kalóriát kell elégetnünk, vagy 3500 kalóriát kell eltávolítanunk az étrendünkből.

Az NHS szerint a 19 és 64 év közötti felnőttek számára a fizikai aktivitásra vonatkozó iránymutatás heti 150 perc – jegyzi meg a Bors. Korábban arról is beszámoltunk, hogy nem is gondolnánk, de ezek a dolgok hátráltathatják a fogyást. Ha viszont észben tartunk néhány dolgot, és nem leszünk túl szigorúak magunkkal szemben, sikeres lehet a diétánk. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy dietetikus mondta el, miért ne várjunk csodát a „fogyiporoktól” és a trenddiétáktól.