Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
372,14 Ft
Euró
395,41 Ft
Font
462,64 Ft
Bitcoin
62,592 $

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.

Fotó: Dejan Stankovic, a Ferencváros vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Újpest FC - Ferencvárosi TC mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2024. február 25-én. A Ferencváros 5-0-ra győzött. MTI/Kovács Tamás
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Egyértelműen a Ferencváros volt az esélyes az Újpest elleni rangadó előtt, még akkor is, ha a lila színekben játszó ellenfél odahaza léphetett pályára, immáron Mészöly Gézával. Eleinte úgy tűnt, hogy még egy meglepetés is benne van a pakliban, de az első perceket követően a Ferencváros magára talált, és Varga Barnabás kétszer is villant.

Súlyos vereség lett a vége, 5–0-ra nyert a Ferencváros, és annak ellenére, hogy az Újpest a kiesés ellen küzd, ez az eredmény már nemigazán volt benne a pakliban. Mészölynek sok dolga lesz a kerettel, hogy azt igazán összerázza a következő szezonra, de most az a legfontosabb, hogy meginduljanak felfelé, és ne essenek ki az NB2-be, míg a Ferencváros jó eséllyel újra bajnok lehet. Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

„Nagyon szeretem ezt az atmoszférát, igazi derbihangulat volt ma este. Gratulálok a csapatnak és a játékosaimnak, a nemzetközi mérkőzések sokat kivettek belőlünk, de sikerült mentálisan és fizikálisan is felkészülnünk.” – mondta elégedetten Sztankovics a mérkőzést követően, nem sokkal azután, hogy búcsúztak a Konferencia-ligától.

Sztankovics nagyon elégedett

A Ferencváros edzője elismeri, az első 10 percben csak keresték magukat, majd átvették az irányítást, és onnan gyakorlatilag minden sima volt. „Rotáltunk, változtattunk, az első tíz percben kerestük magunkat, de utána átvettük az irányítást. A szurkolóknak is szeretnék üzenni, ma is elképesztőek voltak. Az Olympiakosz ellen talán nem játszottunk a Ferencvároshoz méltóan, de a reakciónk mindenképpen méltó volt a klubhoz.” – idézte a fradi.hu.

Varga Barnabás több mint fontos láncszeme a Fradinak, és ezzel Sztankovics még inkább tisztában van, nagyra értékeli a csatárát. „Nem maradt bennem hiányérzet, maximális elégedett vagyok a fiúk teljesítményével. Ha az ellenfél így letámad, nem marad más választásod, de ha egy olyan csatárod van, mint Varga Barnabás, aki tízből nyolc labdát megtart, ez egy jó opció, az első gólunk is így született.”

Ugyanakkor nemcsak Varga nyújtott remek teljesítményt, hanem Wingo és Cissé is, akik ugyancsak komoly dicséretet érdemelnek. „Szeretném kiemelni Wingo és Cissé játékát, kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Ben Romdhane, Katona és Botka is remekül játszott, annak ellenére, hogy mostanában kevesebbet léptek pályára.”