Dani Alves rámutatott a fekete bárányra a Barcánál, Xavival is közölte a tényeket

Vitalij Mikolenko, a Dinamo Kijev (b2) és Philippe Coutinho, az FC Barcelona játékosa (j2)a labdarúgó Bajnokok Ligája G csoportjának negyedik fordulójában játszott Dinamo Kijev-FC Barcelona mérkõzésen Kijevben 2020. november 24-én. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Hiába a Barca tündöklése az Aranylabda-gálán, bőven van még tennivaló ahhoz, hogy elérjék a Xavi által kitűzött célokat.

Nem csupán a csapat hangulata és teljesítménye kezdett zuhanórepülésbe az elmúlt pár hónapban, ugyanis az öltözőben is felmerültek problémák a játékosok között. Dani Alves pedig 38 évesen tért vissza a csapathoz, ami alapvetően is nagy szó, és egy komolyabb összetartást és tiszteletet vált ki csapattársaiból.

Soron kívül Itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

Dani Alves semmit sem vesztett fényéből, még mindig elkötelezett, kiváló a játéka és nem mellékesen nagyon jól ismeri az embereket, éppen ezért nagy szerepe lesz abban, hogy segítsen kezelni a feszültebb helyzeteket. A helyzet pedig nem is lehetne egyértelműbb: a Barcában van egy fekete bárány.

Dani Alves pedig ugyanarra az emberre mutatott rá, mint korábban Gerard Piqué és Sergio Busquets: a probléma Philippe Coutinho. A helyzet ugyanis az, hogy néhány hete neki kellett volna beugrania a lesérült Ansu Fati helyére félidő előtt, ő azonban egyszerűen nem volt hajlandó felmenni a pályára. Miután nagyon szakszerűtlen hozzáállást tanúsított, a csapatársai is nekimentek és komoly kritikákkal illették.

Ezt látva Alvesnek sem kellett több, és közölte Xavival, hogy Countinhónak egyszerűen nincs helye a Barcánál. Az El Nacional értesülései szerint azt javasolta az edzőnek, hogy gondolja át a dolgot, és fontolja meg, hogy meghozza azt a döntést, miszerint elengedi a játékost, mivel szemmel láthatóan már Coutinho sem érzi komfortosan magát a csapatban.

Habár a legutóbbi, Villareal elleni mérkőzésen sikerült összehoznia egy büntetőt, amit végül sikeresen be is lőtt, egy pillanatra visszanyerte önbizalmát, de ez még mindig kevés ahhoz, hogy benne lehessen a kezdőben. Coutinho ügye egyébként már egy ideje húzódik, hiszen több alkalommal is lesérült, ráadásul nagyon sokat is keres, ami nincs összhangban a teljesítményével, szóval idővel biztosan búcsút kell intenie a csapatnak.