Dollár
432,11 Ft
Euró
423,19 Ft
Font
482,06 Ft
Bitcoin
20,035 $

Coutinho barcelonai helyzete sokkal bonyolultabb, mint amilyennek elsőre tűnik

Fotó: EPA/Alberto Estevez
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. november 10. - 13:59

Xavinak meggyűlik a baja a Barca történetének legdrágább szerződtetésével és a csapat jelenleg legjobban fizetett játékosával. 

Xavi legfontosabb teendője a Barcelona frissen kinevezett edzőjeként, hogy elbeszélgessen a játékosokkal, és megtalálja azokat, akik segítésére lehetnek abban, hogy visszavezesse a csapatot a legnagyobbak közé, hogy ismét a régi fényében tündökölhessen. 

Soron kívül Nyerő Páros: Bíró Bea szerint Megyeri Csilla így se, úgyse lesz olyan szép, mint ő

A Barca legutóbbi két mérkőzésén Coutinho egyetlen percet sem játszott. Kijevben Sergi Barjuan úgy döntött, hogy nem ad neki esélyt, míg Vigóban nem cserélte be, mert a játékos nem nagy kedvvel indult melegíteni. A szakember úgy gondolta nem eléggé motivált ahhoz, hogy pályára küldje. 

„Kicsit meglepődtem, amikor hazaértem és megláttam néhány hírt. Soha nem szenvedtem hiányt a szakmaiságban. Mindig tiszteltem mindenkit, akivel együtt dolgoztam. De semmi baj, az újságírók véleményét is tiszteletben tartom“

– nyilatkozta. 

Xavi Hernandez tisztában van azzal, hogy a brazilnak vissza kell térnie a legjobb formájához, hogy újra beverekedhesse magát a kezdőcsapatba. A Liverpoolból való érkezése óta nem igazán illeszkedett be, azonban Xavi megjelenésével kapott egy új esélyt. 

„Xavi nagyszerű játékos volt, egy igazi bálvány, aki most hazatért Barcelonába. Remélem, hogy nagyon sikeres lesz. Egyszer tudtam vele beszélni, amikor Katarban meglátogattam néhány orvost, tudom, hogy nagyszerű ember, biztosan nagyszerű munkát fog végezni a Barcelonánál“

– osztotta meg a véleményét Coutinho. 

A katalán Sport szerint azonban nem lesz könnyű Xavi helyzete, ugyanis Coutinho nincs túl jó viszonyban az öltöző egy részével. Sőt, Vigóban a csapattársaitól kapta a legnagyobb szemrehányást a viselkedése miatt. 

Xavi azonban sokféle helyzetet megélt már labdarúgóként, hogyha sikerülne megtalálni a módját Coutinho motiválásának, a klub és a szurkolók is hálásak lennének neki.