Dollár
432,01 Ft
Euró
423,62 Ft
Font
482,54 Ft
Bitcoin
20,045 $

Ez lesz Dani Alves feladata a Barcelonánál

Fotó: EPA/Enric Fontcuberta
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. november 18. - 13:51

Xavi Hernandez vasszigort, de hatalmas változásokat és bizakodást hozott a klub életébe. 

Az egyik legnagyobb dolog, ami az új edző érkezése óta történt, az Dani Alves leigazolása volt. A 38 éves játékos strandpapucsban érkezett meg a bemutatkozására, ahogy 2008-ban is, de azonnal kijelentette, hogy „trófeaillata“ van a fűnek. 

Soron kívül Nyerő Páros: Bíró Bea szerint Megyeri Csilla így se, úgyse lesz olyan szép, mint ő

„Játszani jövök, harcolni fogok a jobbhátvéd posztjáért“

– jelentette ki. 

Egyértelmű az üzenet, Alves nem azért jön, hogy a kispadon üljön, nem lesz másodhegedűs. Az az ambíció, amelyet magával hoz, viszont hatalmas segítség lesz a másik feladatában, amely az, hogy kemény munka és folyamatos küzdelem árán segítsen Xavinak újjáépíteni a Barcát, amelyet mindannyian szeretnek. 

Az El Nacional szerint a legfontosabb dolga az lesz, hogy segítse a fiatal játékosokat és az újonnan érkezőket, hogy megtudják, mint is jelent ebben a klubban futballozni. Ő lesz Xavi jobbkeze az öltözőben, egyfajta belső edző, aki a pályán és azon kívül is hasznos lesz. 

Többek között olyan feladatokat kapott, mint Ousmane Dembélé és Sergiño Dest javulásra bírása, valamint Philippe Coutinho motiválása, akivel biztosan nem lesz könnyű dolga azután, hogy a klub legjobban fizetett játékosa passzív hozzáállása miatt rossz hírnévre tett szert a csapattársai körében is. 

A brazil válogatottban csapattársak voltak, ezért Alves-nek lehet esélye előhozni azt a játékost, aki a Liverpool színeiben lenyűgözte a világot. Coutinho eladása folyamatosan napirenden van, hogyha Alves-nek sikerül a küldetése, akkor jó üzletet köthet rá a klub, azonban még az is lehet, hogy Barcelonában marad. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.