Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
360,35 Ft
Euró
391,02 Ft
Font
457,12 Ft
Bitcoin
56,758 $

Kezdenek kiábrándulni a magyarok az EU-ból?

A 2023-as Eurobarométer-felmérés szerint romlott az Európai Unió megítélése Magyarországon, a legtöbben semleges véleménnyel vannak róla.

Válaszút, 2023. november 23. A drónnal készült képen az Európai Unió és a Kolozs megyei közgyûlés támogatásával restaurált Bánffy-kastély az átadása napján az erdélyi Válaszúton 2023. november 23-án. MTI/Kiss Gábor
Belpolitika

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

Tízből négy magyar állampolgárnak van csak pozitív véleménye az Európai Unióról, összegzi a Szabad Európa a felmérés eredményeit, míg 47 százalék semleges véleménnyel van róla, míg negatív véleményt a megkérdezettek 12 százaléka fogalmazott meg.

Az elmúlt hónapokban öt százalékkal csökkent azoknak a száma, akik az ország uniós tagságát pozitívnak ítélik meg, ezzel már csak 54 százalék, míg 73 százalék értékeli az uniós tagság előnyeit – de itt is öt százalékos esés figyelhető meg tavalyhoz képest.

67 százaléka a megkérdezetteknek tervezi, hogy részt vesz a jövő évi EP-választásokon, elsősorban a fiatalabb, 25-54 év közötti korosztály az, ami igennel válaszolt erre a kérdésre.

A válaszadók 80 százaléka úgy gondolja, a következő egy évben romlani fog az életszínvonala, míg 58 százalék szerint mennek politikailag rossz irányba a dolgok hazánkban – az EU-ra vetítve utóbbi 52 százalék.

Ismét probléma van az androidos Messengerrel, most a buborékok szálltak el

Sokan tapasztalják a Messenger problémáját, ami lehetetlenné teszi a chatfejek használatát Androidon.