Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,962 $

Észak-Korea nem kíván felhagyni az atomfegyverek fejlesztésével

Habár korábban az Egyesült Államokkal folytatott tárgyalások pozitív eredményekkel zárultak, a kommunista rezsim elhatározta, mégsem fog visszavenni a tempóból, már ami a nukleáris tölteteket illeti.

A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke (k), miután pártfőtitkárrá választották az észak-koreai kommunista állampárt, a Koreai Munkapárt nyolcadik kongresszusán Phenjanban 2021. január 11-én. MTI/EPA/KCNA
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Észak-Korea egyik magas rangú vezetője, Cso Szon-huj Joe Biden adminisztrációjáról nemrég úgy nyilatkozott, hogy kizárólag akkor folytatódhatnak a megbeszélések az USA-val, ha egyenlő felekként tekintenek egymásra.

A külügyminiszter-helyettes hozzátette, eddig úgy tűnik, Bidenék „őrült” rezsimje fenyegetést jelent az országra, hiszen szerintük az újonnan beiktatott amerikai elnök retorikája alapján esélytelen a denuklearizáció. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

Cso Kim Dzsongun húgán kívül a másik női tisztviselő, aki közel áll a vezetőhöz, ezért szavai valójában az észak-koreai diktátor gondolatait tükrözik – írta a The Times hírportál.

„Ahhoz, hogy egy kétoldalú diskurzus történhessen, az atmoszférának mindkét fél részéről egyenlőnek kell lennie. Tisztáztuk, hogy sosem fogunk olyan lehetőségeket adni nekik, mint Szingapúrban és Hanoiban. Már közzétettük álláspontunkat – semmilyen kapcsolattartás és párbeszéd nem lesz, amíg az USA nem vonja vissza a hazánkkal szembeni szankciókat” – figyelmeztetett Cso.

Biden kormánya jelenleg egy új javaslatcsomagon dolgozik, ami az elkövetkező hetekben készülhet el, és amely tartalmazhatja a további szükséges lépéseket Észak-Korea kapcsán.

Antony Blinken államtitkár és Lloyd Austin védelmi miniszter csütörtökön ülésezett Szöulban annak apropóján, hogy megvitassák szövetségeseikkel, mitévők legyenek a közeljövőben a kommunista rezsimmel. A diplomaták holnap Pekingbe látogatnak, ahol kínai döntéshozókkal találkoznak, és megpróbálkozhatnak semleges mederbe terelni a tárgyalásokat.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.