Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Megtiltották a diplomatáknak Észak-Koreában, hogy elhagyják otthonaikat

Kimhwa megye, 2020. október 2. A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által 2020. október 2-án közreadott, dátummegjelölés nélküli képen Kim Dzsong Un elsõszámú észak-koreai vezetõ, a Koreai Munkapárt elsõ titkára (j) megtekinti a közelmúltban pusztító tájfunok utáni helyreállítási munkálatokat Kimhwa megyében. MTI/EPA/KCNA
Külföld
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

A keddi nap folyamán bejelentette Oroszország észak-koreai nagykövetsége, hogy az összes Phenjanban állomásozó külföldi diplomatának megtiltották az otthonuk elhagyását a koronavírusra és a Pekingre is lesújtó homokviharra tekintettel.

Az orosz nagykövetség a saját Facebook-oldalán jelentette, hogy március 16-tól kezdődően kijárási tilalmat vetettek ki rájuk. Mint írták, a döntésről mindössze egy nappal előtte, március 15-én értesítették őket.

Soron kívül Megszületett az újabb ítélet L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

A kijárási tilalom kiterjed az összes külföldi és helyi diplomatáról és dolgozóra, akik a különböző nagykövetségeken dolgoznak. A döntés értelmében nincs kivétel, a kijárási tilalom reggel 5-től egészen este 10-ig érvényes a diplomaták kákrára.

Helyi diplomata forrásokra támaszkodva a Sputnik News arról számolt be, hogy a döntés egy nagyobb, járványellenes intézkedéscsomag része, valamint szerepet vállalt ebben a nemrégiben Pekingre lecsapó súlyos homokvihar is.

A homokvihar még Mongóliában alakult ki és kelet felé vette az irányt, ahol nagy erőkkel sújtott le Pekingre, a város egyes részei felett az eget szinte narancssárgára festve. A helyi meteorológiai szolgálat sárga jelzést adott ki a kialakuló légszennyezettség miatt.