Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,05 Ft
Euró
392,76 Ft
Font
458,39 Ft
Bitcoin
61,279 $

Megtiltották a diplomatáknak Észak-Koreában, hogy elhagyják otthonaikat

A keddi nap folyamán bejelentette Oroszország észak-koreai nagykövetsége, hogy az összes Phenjanban állomásozó külföldi diplomatának megtiltották az otthonuk elhagyását a koronavírusra és a Pekingre is lesújtó homokviharra tekintettel.

Kimhwa megye, 2020. október 2. A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által 2020. október 2-án közreadott, dátummegjelölés nélküli képen Kim Dzsong Un elsõszámú észak-koreai vezetõ, a Koreai Munkapárt elsõ titkára (j) megtekinti a közelmúltban pusztító tájfunok utáni helyreállítási munkálatokat Kimhwa megyében. MTI/EPA/KCNA
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Az orosz nagykövetség a saját Facebook-oldalán jelentette, hogy március 16-tól kezdődően kijárási tilalmat vetettek ki rájuk. Mint írták, a döntésről mindössze egy nappal előtte, március 15-én értesítették őket.

A kijárási tilalom kiterjed az összes külföldi és helyi diplomatáról és dolgozóra, akik a különböző nagykövetségeken dolgoznak. A döntés értelmében nincs kivétel, a kijárási tilalom reggel 5-től egészen este 10-ig érvényes a diplomaták kákrára. Soron kívül Szentkirályi Alexandra: „Kiszabadítjuk Budapestet Gyurcsány fogságából”

Helyi diplomata forrásokra támaszkodva a Sputnik News arról számolt be, hogy a döntés egy nagyobb, járványellenes intézkedéscsomag része, valamint szerepet vállalt ebben a nemrégiben Pekingre lecsapó súlyos homokvihar is.

A homokvihar még Mongóliában alakult ki és kelet felé vette az irányt, ahol nagy erőkkel sújtott le Pekingre, a város egyes részei felett az eget szinte narancssárgára festve. A helyi meteorológiai szolgálat sárga jelzést adott ki a kialakuló légszennyezettség miatt.

Kiesett a Manchester City és az Arsenal a Bajnokok Ligájából

Az Arsenal már a rendes játékidőn belül kiesett a Bajnokok Ligájából a Bayern München ellen, addig a Manchester City és a Real Madrid hosszabbítást játszott.

Akár háromszor annyit is kereshet egy másodosztályú focista, mint az átlag magyar

Révész Bálint szerint jelenleg 2 millió forint a plafon, de az átlag 600 ezer és 1,3 millió között keres. Ha pedig a csapat jól teljesít, erre különböző bónuszok is rájönnek.