Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Észak-Korea nem bír magával, vasárnap is ballisztikus rakétával üzent

Fotó: EPA/JEON HEON-KYUN
Ázsia
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nem sokkal azután, hogy Észak-Korea azt állította, 800 ezer állampolgára jelentkezett egy esetleges USA elleni harcra, újabb rakétát lőtt ki.

Észak-Korea elmondása szerint rövid időn belül 800 ezer észak-koreai adta le a jelentkezését a hadseregbe, akik készek az USA ellen harcolni. Mindeközben jelenleg is tart az USA és Dél-Korea közös nagy hadgyakorlata, amire rakétakilövésekkel válaszol az északi szomszéd.

Soron kívül Nem kell aggódni, a következő napokban sem lesz hiány tojásból

Megerősítették, készek rakétákkal kilőni az ellenséget, ha a helyzet megkívánja. Egymást követik a fenyegetések, akárcsak a rakétakilövések. Legutóbb vasárnap lőttek ki egy rakétát, amiről a japán védelmi minisztérium úgy gondolja, hogy feltételezhetően egy ballisztikus rakéta volt.

Ezek a rakétakilövések annak is szólnak, hogy Dél-Korea és Japán vezetői Tokióban összeültek, többek között Észak-Korea miatt. Észak-Korea válaszul két cirkálórakétáét lőtt ki egy tengeralattjáróról, majd szintén két, rövid hatótávolságú rakétát engedett fel a levegőbe.

Japán figyelmeztette a környéken lévő hajókat, hogy a vasárnapi kilövés után ne közelítsék meg a lezuhant tárgyakat, és minden gyanús dolgot jelentsenek. A dél-koreai hatóságok szintén megerősítették a vasárnapi észak-koreai kilövést, amit 11 óra 5 perckor észleltek.

Egy rövid hatótávolságú ballisztikus rakétáról jelentettek, amit az észak-koreai Észak-Pjongan tartomány Dongcsang-ri körzetéből lőttek ki. Kim Dzsongun, Észak-Korea vezetője szerint az USA és Dél-Korea hadgyakorlata csak tovább fokozza a feszültséget, de készek megvédeni magukat.