Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
57,819 $

Észak-Korea: 800 ezer ember jelentkezett a hadseregbe egy esetleges USA elleni harcra

Észak-Korea állítása szerint mintegy 800 ezer állampolgára jelentkezett önkéntesnek, hogy belépjen vagy újra jelentkezzen a hadseregbe, hogy harcoljon az Egyesült Államok ellen.

...svg content...Fotó: A észak-koreai kormány által 2023. március 17-én közreadott képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára figyeli, amint egy Hvaszong-17-es interkontinentális ballisztikus rakétát lőnek ki a phenjani nemzetközi repülőtérről március 16-án. A rakétafelbocsátás válasz volt a március 13-án kezdődött amerikai-dél-koreai hadgyakorlatokra. MTI/AP/KCNA/KNS
Ázsia
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mintegy 800 ezer diák és munkás adta le e jelentkezését pénteken Észak-Koreában, szerte az országban azon szándékkal, hogy bevonulnának vagy újra besoroztatnák magukat a hadseregbe. Tennék ezt azért, hogy az USA ellen harcoljanak, amiről a Rodon Sinmun számolt be, mely egy észak-koreai állami lap – írja a TRT World.

Észak-Korea azt követően állította ezt, hogy csütörtökön kilőttek egy interkontinentális ballisztikus rakétát, amit szörnyeteg rakétának is neveznek. Úgy tartják , az USA szívébe is be tudna hatolni, míg egy kínai szimuláció szerint 33 perc alatt juthatna el az Egyesült Államok középső területére. Soron kívül Baleset történt Szlovákia egyik legismertebb fesztiválján, sokan megsérültek

Az északiak hevesen tiltakoznak az USA és Dél-Korea közös hadgyakorlata ellen, mely napokkal korábban vette kezdetét. Az elmúlt évek egyik legnagyobb hadgyakorlatáról beszélhetünk, és Észak-Korea szerint egy inváziót próbálnak el az amerikai és dél-koreai katonák.

A katonai rezsim hangsúlyozta, készek rakétákkal megsemmisíteni az ellenséget, ha az szükséges. 11 napon át tart a nagy hadgyakorlat, ami a hivatalos tájékoztatás szerint válasz Észak-Korea illegális rakétakísérleteire és fejlesztéseire.

Kim Dzsongun személyesen tekintette meg a legutóbbi rakétakilövést, méghozzá a lánya oldalán, akit a következő nagy vezetőnek tartanak. Kérdés, addig mi lesz Észak-Koreával, mely egyre nagyobb feszültséget generál a térségben.

Gyurcsány Ferenc megint Orbán Viktort támadja, de hol van Magyar Péter?

Visszatért a régi sémához Gyurcsány Ferenc, ami korábban sem működött, és most sem tűnik úgy, hogy ez jó taktika a részéről.

Érezhetően megnő a menetidő az egyik vasútvonalon

Cegléd és Abony között meghibásodott a biztosítóberendezés, aminek ára van, és ez hosszabb menetidőt jelent.

Miért négyévente rendezik meg az olimpiát?

Az ókori görög hagyományoktól a modern kori megújulásig ívelő út magyarázza az olimpiai játékok négyévenkénti rendezésének gyakorlatát.