Clouds
21 Budapest
Dollár
353,06 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
434,46 Ft
Bitcoin
27,590 $

Észak-Korea: 800 ezer ember jelentkezett a hadseregbe egy esetleges USA elleni harcra

Fotó: A észak-koreai kormány által 2023. március 17-én közreadott képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára figyeli, amint egy Hvaszong-17-es interkontinentális ballisztikus rakétát lőnek ki a phenjani nemzetközi repülőtérről március 16-án. A rakétafelbocsátás válasz volt a március 13-án kezdődött amerikai-dél-koreai hadgyakorlatokra. MTI/AP/KCNA/KNS
Ázsia
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Észak-Korea állítása szerint mintegy 800 ezer állampolgára jelentkezett önkéntesnek, hogy belépjen vagy újra jelentkezzen a hadseregbe, hogy harcoljon az Egyesült Államok ellen.

Mintegy 800 ezer diák és munkás adta le e jelentkezését pénteken Észak-Koreában, szerte az országban azon szándékkal, hogy bevonulnának vagy újra besoroztatnák magukat a hadseregbe. Tennék ezt azért, hogy az USA ellen harcoljanak, amiről a Rodon Sinmun számolt be, mely egy észak-koreai állami lap – írja a TRT World.

Soron kívül Fontos üzenetet küldött a NAV az adózással kapcsolatban

Észak-Korea azt követően állította ezt, hogy csütörtökön kilőttek egy interkontinentális ballisztikus rakétát, amit szörnyeteg rakétának is neveznek. Úgy tartják , az USA szívébe is be tudna hatolni, míg egy kínai szimuláció szerint 33 perc alatt juthatna el az Egyesült Államok középső területére.

Az északiak hevesen tiltakoznak az USA és Dél-Korea közös hadgyakorlata ellen, mely napokkal korábban vette kezdetét. Az elmúlt évek egyik legnagyobb hadgyakorlatáról beszélhetünk, és Észak-Korea szerint egy inváziót próbálnak el az amerikai és dél-koreai katonák.

A katonai rezsim hangsúlyozta, készek rakétákkal megsemmisíteni az ellenséget, ha az szükséges. 11 napon át tart a nagy hadgyakorlat, ami a hivatalos tájékoztatás szerint válasz Észak-Korea illegális rakétakísérleteire és fejlesztéseire.

Kim Dzsongun személyesen tekintette meg a legutóbbi rakétakilövést, méghozzá a lánya oldalán, akit a következő nagy vezetőnek tartanak. Kérdés, addig mi lesz Észak-Koreával, mely egyre nagyobb feszültséget generál a térségben.