Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
372,31 Ft
Euró
397,66 Ft
Font
470,67 Ft
Bitcoin
64,498 $

Az ENSZ 145 tagállama már elismerte az önálló palesztin államot

A 193 tagállam közül 145 már elismerte a palesztin államot.

...svg content...Fotó: Unsplash/Ahmed Abu Hameeda
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AFP jelentése szerint Norvégia, Spanyolország és Írország kedden csatlakozott azon államokhoz, melyek elismerték a palesztin államot, ezzel szakítva a nyugati hatalmak régóta uralkodó nézetével, mely szerint a palesztinok csak az Izraellel való tárgyalásos béke részeként kaphatnak államiságot.

Az Izraelt dühítő lépésükkel pedig 145-re emelkedett azon ENSZ-tagállamok száma, melyek elismerték az önálló palesztin államot. Ezen államok között számos közel-keleti, afrikai és ázsiai ország van, ugyanakkor az Egyesült Államok, Kanada, Nyugat-Európa nagy része, Ausztrália, Japán és Dél-Korea nem.

Mint ismert, áprilisban az Egyesült Államok az ENSZ Biztonsági Tanácsában vétójogával megakadályozta, hogy a palesztin állam teljes jogú ENSZ-tagállammá váljon.

Orbán Viktor szerint egyre inkább a migránsok országa lesz Németország

A magyar miniszterelnök erősen tart attól, hogy Németország nem az ott született németek kezébe kerül, hanem az a migránsoké lesz.

Videón, ahogyan Mbappé felveszi a törött orrára a maszkot

Mbappé láthatóan jó hangulatban, semmi akadálya nem lehet annak, hogy a súlyos sérülése ellenére visszatérjen a pályára az Európa-bajnokságon.