Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,338 $

Eltemették a különösen kegyetlen olasz maffiafőnököt

A szertartáson a 62 éves férfi számos rokona megjelent, így a lánya és a testvérei is.

Fotó: EPA/Igor Petyx
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, a maffiahálózat egykori olasz főnökét, Matteo Messina Denarót január elején fogták el a rendőrök, miután évtizedeken át bujkált. A 62 éves férfi már a letartóztatásakor rákkal küzdött, és nem voltak jók az esélyei a túlélésre.

Ezt követően egyre romlott az egészsége, ezért a közép-olaszországi szigorúan őrzött börtönt elhagyhatta, kórházba szállították. Volt egy sikeres bélműtétje is, ám agresszív orvosi kezelést nem kért.

Szeptember 25-én már arról írtunk, hogy visszafordíthatatlan kómába került, az orvosok felfüggesztették szervezete táplálását. Ennek tudatában csak idő kérdése volt, mikor hal meg a rettegett bűnöző: két nappal később jött a hír, hogy életét vesztette.

Most az ANSA arról számolt be, hogy Denarót szerdán kora reggel szigorú biztonsági intézkedések közepette temették el a szülővárosában, a szicíliai Castelvetranóban található temetőben.

Kifejtették, a szertartáson a 62 éves férfi számos rokona jelen volt: többek között a lánya, Lorenza, valamint a testvérei, Bice, Giovanna és Salvatore. Egyéb részletet azonban egyelőre nem közöltek a temetést illetően.