Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,86 Ft
Euró
381,61 Ft
Font
445,49 Ft
Bitcoin
43,545 $

Visszafordíthatatlan kómába került a kegyetlen olasz maffiafőnök

Már nem térhet vissza az élők sorába az egykori maffiafőnök, akit 30 év után tudtak elfogni a hatóságok.

Fotó: Az olasz rendőrség által közreadott, videófelvételről készített kép Matteo Messina Denaro olasz maffiavezérről (k) az őrizetbe vétele után Palermóban 2023. január 16-án. Az ország legkeresettebb maffiafőnöke három évtizede volt szökésben. Denarót a maffiaellenes ügyészek, Giovanni Falcone és Paolo Borsellino 1992-es meggyilkolásában játszott szerepe miatt távollétében életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. MTI/EPA/ANSA
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

A maffiahálózat egykori olasz főnöke, Matteo Messina Denaro januárban került komoly bajba, amikor a rendőrség elfogta. Egy palermói rákklinikán ütöttek rajta az évtizedeken át bújkált maffiafőnökön.

Jelenleg pedig visszafordíthatatlan kómában fekszik az őt ápoló L’Aquila kórházban. A 61 éves Denaro, akit jelenleg börtönosztályon kezelnek, már nem fog felébredni a kómából, és az orvosok péntek este felfüggesztették szervezete táplálását. Soron kívül Akár mínusz 11 fok is lehet éjszaka

Több mint egy hónapja van kórházban a rettegett maffiafőnök, aki augusztus elején sikeres bélműtéten esett át, de az előrehaladott vastagbélrákja visszafordíthatatlan módon károsította az állapotát.

Kegyetlen gyilkos volt

A Cosa Nostra szuperfőnökét több tucat gyilkosságban való részvételéért ítélték el, köztük az 1992-es robbantásos merényletért, amiben két maffiaellenes bíró vesztette életét. Egy maffiózóból lett tanú 12 éves fiával is végeztek, akit megfojtottak, majd savban feloldottak, még 1996-ban.

Emellett milánói, firenzei és római művészeti és vallási helyszíneken rendelt el robbantásokat, melyekben 1993-ban 10 ember meghalt, és további 40 megsérült. Brutális maffiafőnök hírében állt az olasz, akit rendkívül kegyetlennek tartottak, miközben azzal is növelte ezen hírnévét, hogy végzett egy rivális főnökkel, majd megfojtotta 3 hónapos terhes barátnőjét.

Egyszer azt mondta, egy temetőt is meg tudott volna tölteni azokkal, akiket megölt. Az Ansa azt írja, a rendőrség szerint a férfi amiatt lehetett szabadlábon hosszú éveken át, mert egy középosztálybeli maffiahálózat segített neki, nemcsak Trapani, hanem egész Szicília környékén.