Dollár
429,44 Ft
Euró
414,98 Ft
Font
462,32 Ft
Bitcoin
19,404 $

Elszökött két megkínzott homoszexuális férfi Csecsenföldről, Oroszország kiutasította őket

not image

Kulcsár Péter

2021. február 9. - 21:19

Két csecsenföldi férfi azért szökött meg Oroszországba, mert folyamatosan bántalmazták és kínozták őket, az orosz hatóságok azonban visszaküldték őket szülőföldjükre, mivel állításuk szerint veszélyt jelentenek az országra.

Az orosz LGBT-hálózat tájékoztatása alapján Szaleh Magamadovot és Iszmail Iszajevet nemrég tartóztatta le az orosz rendőrség. A szervezet segített a két férfinek tavaly elszökni Csecsenföldről, miután többszörösen is fizikailag bántalmazták és verték őket – írta a BBC.

Soron kívül Már négy helyen szivárog a sérült Északi Áramlat 

Egy ideig úgy tűnt, békére lelhetnek Oroszországban, azonban csütörtökön orosz egyenruhások letartóztatták őket Nyizsnyij Novgorodban bérelt lakásukban, majd pár napon belül erőszakkal kitoloncolták őket, így vissza kellett térniük Csecsenföldre.

Az etnikai kisebbséghez tartozó személyek és a heteroszexuálistól eltérő nem identitású emberek az iszlám többségű Csecsenföldön állandó erőszaknak és gyűlöletnek vannak kitéve, mivel a homofóbia és rasszizmus náluk teljesen elfogadott.

A térség autoriter vezetője, Ramzan Kadirov sorozatosan elutasítja az illegális őrizetbevételekkel és emberjogi sérelmekkel kapcsolatos, ellene felhozott vádakat. Kadirov szerint az LGBT-közösségnek egyetlen tagja sincs Csecsenföldön, holott sorozatos bántalmazások érik a tagokat.

Magamadovon és Iszajeven kívül rengetegen estek át fizikai tortúrán, állandó verésen és ütlegelésen, nyilvános megszégyenítésen, nem beszélve arról, hogy mindennaposnak számít az ártatlan homoszexuálisok bebörtönzése is.

A két férfi szombaton érkezett meg a csecsenföldi Gudermesz városának rendőrkapitányságára, ahol az egyenruhások azonnal őrizetbe is vették őket, az LGBT-hálózat vezetője szerint kérdéses, mi lesz a további sorsuk.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.