Dollár
397,19 Ft
Euró
419,12 Ft
Font
489,06 Ft
Bitcoin
17,169 $

Részegen erőszakoskodott egy férfi a repülőn, miután nem vette fel a maszkját (videóval)

Külföld
not image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Erőszakba torkollot egy pénteki RyanAir járat útja, miután egy részeg férfi lefejelte az egyik légiutas-kísérőt, mert többször felszólították, hogy viselje a maszkját.

A Metro szerint a Teneriféről az Egyesült Királyságba utazó 24 éves Daniel Hendry egy órával a felszállás után kezdett erőszakoskodni, miután elfogyasztotta egy üveg vodka kétharmadát.

Soron kívül Sajtóértesülések szerint húsvétig maradhat az árstop

Jelenetet rendezett a részeg utas és melegebb éghajlatra küldte a repülőgép személyzetét, akik többször kérték, hogy viselje normálisan az arcmaszkot. A férfi fenyegetőzni kezdett, majd lefejelte az egyik légiutas-kísérőt és megpróbált megölelni egy másikat.

Hendryt a gép landolása után rögtön letartóztatták a manchasteri reptéren. A férfi bűnösnek vallotta magát a bíróságon, a vád, hogy részegen szállt fel a RyanAir repülőgépére, illetve a támadással bűncselekményt követett el.

A repülőgép kapitánya az incidens alatt megpróbált leszállási engedélyt kérni több légiforgalmi irányítótól is, de egyik reptéren sem hagyták landolni a gépet a koronavírus szabályozások miatt. A járat végül 25 perccel az ütemezett idő előtt érkezett meg a manchasteri reptérre, a kapitány szándékosan gyorsabban repült a szokásosnál.

Koppannak az influenszerek, ugyanis bezárnak a bárok és a szórakozóhelyek Dubajban

Hendry letartóztatása után a kiérkező rendőrautóban is kárt okozott, miután elkezdte az ablakokba és az ajtókba verni a fejét. A férfi védőügyvédje szerint megbánta, amit tett. Jelenleg kéthetes karanténját tölti, várhatóan március 1-jén születik meg az ítélet az ügyben.