Elon Musk még hisz benne, hogy 2024-ben ember léphet a Marsra

NASA
not image

Kulcsár Péter

2021.április.25 - 12:12

A SpaceX vezérigazgatója meg van győződve róla, hogy akár már három év múlva láthatunk embereket a vörös bolygó felszínén sétálni.

Pénteken újabb négy űrhajóst lőttek ki a világűrbe a SpaceX Falcon 9 rakétájával, így a Crew Dragon kapszulája hamarosan csatlakozhat a Nemzetközi Űrállomáshoz, ahonnan április 28-án térhet vissza szintén négy asztronauta a Földre.

A NASA Artemis-programja révén a SpaceX egy sokkal ambiciózusabb projektben vehet részt, melynek határideje szinten 2024, ami azt jelenti, hogy néhány esztendő múlva embert szállíthatnak el a Holdra.

Elon Musk azonban még ennek az óriási sikernek sem örülne, ugyanis legfőbb céljának a marsi kutatásokat tartja, a CNBC tudósítása szerint pedig még nem mondott le arról, hogy a Hold-missziókkal párhuzamosan folytatják a vörös bolygót megcélzó küldetéseket is.

“Úgy gondolom, meg tudjuk csinálni. A célunk az, hogy sokkal hamarabb készen álljunk a feladatra, szerintem képesek vagyunk megvalósítani. Rengeteg rakétát építettünk, néhány közülük fel is fog robbanni, de bízom benne, sikerrel járunk” – közölte Elon Musk a legutóbbi kilövés után.

Beszédében a SpaceX vezérigazgatója elmondta, továbbra is fontosnak tartja a Holdon és a Marson kialakítandó bázisok megépítését, hosszú távú álma pedig az, hogy a NASA-t is elcsábítsa a jövőbeni, sokkal merészebb küldetésekre.

“Nem egybolygós civilizációt képzelek el, amikor az emberiségről beszélek, hanem egy több égitesten élő, telepesekből álló fajra gondolok” – tette hozzá közleményében a dél-afrikai származású amerikai üzletember.