Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,23 Ft
Euró
393,16 Ft
Font
456,41 Ft
Bitcoin
66,084 $

Donáth Anna máris reagált az 520 millió forintos bírságra, amit az ellenzék kapott

A Momentum és a Renew Europe EP-képviselője ezúttal az 520 millió forintos bírság kapcsán szólalt meg a közösségi oldalán.

Fotó: Donáth Anna, a Momentum elnöke, európai parlamenti képviselője beszél a Momentum Mozgalom által szervezett tüntetésen a Sándor-palotánál 2024. február 9-én.A demonstrálók Novák Katalin köztársasági elnök lemondását követelték, az ellen tiltakozva, hogy az államfő kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon kényszerítés miatt elítélt korábbi igazgatóhelyettesének. Követelték továbbá, hogy távozzon a közéletből Varga Judit, aki korábbi igazságügyi miniszterként ellenjegyezte a kegyelmet. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Mint ismeretes, súlyos pénzbírságot kapott az ellenzék, aminek a Momentum is a része. A lezajlott vizsgálatok után az Állami Számvevőszék nyilvánossá tette a részjelentést, aminek középpontjában a 2022-es országgyűlési választások, azok kampányának pénzügyi háttere szerepel, benne a külföldi pénzekkel, amik nagy port kavartak.

„Újabb, 520 millió forintos bírságot szabott ki az állampárt ökle, az Állami Számvevőszék az ellenzéki pártokra, köztük a Momentumra. Ez már a második súlyos bírság idén, elegánsan az önkormányzati és európai parlamenti választások elé időzítve. Indokaik ismét nevetségesek, koncepciós eljárás részeként próbálják ellehetleníteni ellenfeleiket.” – írta a posztjában Donáth Anna. Soron kívül Négy családi házat ürítettek ki egy világháborús robbanóeszköz miatt Gödöllőn

A folytatásban Donáth ismét Novák Katalinról, Varga Juditról, illetve Orbán Viktorról és Rogán Antalról beszélt. „Nehéz nem összefüggést látni az újabb brutális büntetés és a kormányoldal pedofilbotránya között. A Momentum három tüntetést is szervezett Novák Katalin, Varga Judit, majd lemondásuk után Orbán és Rogán ellen.”

„Február 9-én sokezres tömeg követelte tüntetésünkön az államfő lemondását, másnapi megmozdulásunk előtt pár perccel pedig mind Novák, mind Varga távoztak a közéletből. 10 nap múlva jött az értesítés a súlyos bírságról. A Momentum nem gazdálkodik ellopott közpénzszázmilliárdokból, mint a kormányoldal.”

„Mi a törvényes állami támogatásból, a tagdíjainkból és a támogatóink adományaiból küzdünk a rendszer ellen. Ezért próbálnak így elhallgattatni minket. Üzenem nekik: a Momentum 2018-ig nulla, 2018 és 2022 között pedig minimális állami támogatásból politizált. Akkor sem ijedtünk meg a feladattól, most sem fogunk.”