Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,42 Ft
Euró
380,31 Ft
Font
443,06 Ft
Bitcoin
41,843 $

DiCaprio miatt teljesen más lett a Megfojtott virágok

Kiderült, hogy DiCaprio miatt alakult teljesen másként a Megfojtott virágok című új hollywoodi produkció.

Fotó: Paramount Pictures
Kult

Takács Petra

Szerkesztő

DiCaprio az oka, hogy Scorsese új filmje egészen más lett, mint aminek indult

A Megfojtott virágok című új Scorsese-film eredetileg főleg arról szólt volna, hogy egy FBI-ügynök hogyan deríti fel a múlt század húszas éveinek hírhedt oklahomai gyilkosságsorozatát, melynek áldozatai az őslakos oszázs törzs tagjai voltak, akiknek azért kellett meghalniuk, mert földjük olajat rejtett. A film főhőse eredetileg Jack White, az FBI nyomozója lett volna, s a néző az ő szempontjából ismerte volna meg a történetet. Scorsese egyik kedvenc színészére, Leonardo DiCaprióra bízta ezt a szerepet, aki azonban a forgatókönyv olvastán a fejét csóválta. Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

„Nem érződött rajta, hogy meg tudja ragadni a lényeget – mondta az Oscar-díjas színész a brit Vogue magazinnak adott interjújában. – Nem merültünk bele az oszázsok történetébe. Az egész annál a kis jelenetnél derült ki, ahol Mollie és Ernest találkoznak. Ez a rész olyan sok érzelmet keltett bennünk, hogy elkezdtünk mélyebbre ásni, pontosan miről lehet szó, mert olyan bizarr kapcsolat sejlett fel előttünk, amilyennel addig nem találkoztunk.”

Mollie az oszázs törzs egyik tagja, akinek a film cselekményének kezdetekor már több rokona is gyilkosság áldozata lett, Ernest pedig, akivel egymásba szerettek és össze is házasodtak, részese az összeesküvésnek. 

Új forgatókönyvet írtak 

Miután elvetették az első forgatókönyvet, újat írtak, amely már Mollie (Lily Gladstone) és Ernest (DiCaprio) kapcsolatára koncentrál. Tom White FBI-ügynök mellékfigura lett, akit Jesse Plemons alakít.

„Egy ponton magam is rájöttem, hogy a film az eredeti formájában a fehér elkövetőkről szólna – mondta Scorsese a Time magazinnak azzal kapcsolatban, miért támogatta a forgatókönyv teljes átírását. – Vagyis kívülről próbálnék befelé kémlelni, ami nem szokásom.”

Fotó Paramount Pictures

A film nagy felfedezettje a nagyközönség számára szinte ismeretlen Lily Gladstone, aki maga is amerikai őslakos származású, felmenői a feketelábúak törzsébe tartoznak. A színésznőt a fotója alapján, megérzés útján választotta ki Scorsese. „Annyira sütött a szeméből az őszinteség, hogy még a monitoron is átjött – mondja DiCaprio. – Nem tudom, előfordult-e valaki mással is, hogy Marty (Scorsese) azonnal ösztönösen tudta volna, hogy megvan az embere.”

Gladstone-t a következő Oscar-díjeső egyik potenciális befutójaként tartják számon. Csak az a kérdés, melyik kategóriában: formailag a legjobb női mellékszereplő titulusa járna neki, ám a karakter súlya és az alakítás ereje miatt sokkal inkább főszerepről van szó. Hamarosan eldől, melyik mezőnyben indulhat a színésznő. (Killers of the Flower Moon – hazai bemutató: 2023. október 19.)

Nem mindennapi, zárás utáni akciót hirdetett az Auchan

A zárás utáni vásárlási lehetőség a törzsvásárlók számára lett meghirdetve.