Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
372,14 Ft
Euró
395,41 Ft
Font
462,64 Ft
Bitcoin
62,592 $

Desits Szilárd távozik a Vasastól, Gera Zoltán veszi át a helyét

Erre talán senki sem számított.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Vasas FC egy, a honlapján közzétett közleményében tájékoztatott arról, hogy hétfőn szerződést bontottak a csapat vezetőedzőjével, Desits Szilárddal, a szakmai munka irányítását Gera Zoltán veszi át, stábjához pedig Csizmadia Csaba is csatlakozik.

Mint ismert, Desits Szilárd 2023. április 6-án váltotta Kondás Elemért a kispadon, az NB I-ben nyolc mérkőzésen irányította a Vasast: összesen egy győzelem, négy döntetlen és három vereség volt a mérlege. Az NB II-ben pedig 22 találkozón 11-8-3 volt a statisztikája. A klub vezetése megköszönte Desits munkáját, s sok sikert kívánt további edzői pályafutásához.

Gera Zoltán már kedden munkába lép és megkezdi vezetőedzői feladatait. Gera 2019. június 7-től az U21-es válogatott szövetségi edzője volt, melyet 35 mérkőzésen irányított, korábban pedig a Ferencváros és az A-válogatott szakmai stábját erősítette, Marco Rossival és Szerhij Rebrovval is együtt dolgozott.

Szintén az U21-es nemzeti együttestől érkezik segítőként a Vasashoz Csizmadia Csaba, aki korábban Gyirmóton és Budafokon is volt vezetőedző, utóbbival 74 év után az első osztályba is feljutott.