Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,67 Ft
Euró
394,44 Ft
Font
460,80 Ft
Bitcoin
62,728 $

Dani Alves és Robinho ügye „Brazília sporttörténelmének legundorítóbb fejezete”

Mindezt Ednaldo Rodrigues, a Brazil labdarúgó-szövetség elnöke mondta.

MTI/EPA/ALBERTO ESTEVEZ
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A szövetség elnöke szerint Dani Alves és Robinho ítélete „az ország sporttörténelmének egyik legundorítóbb fejezetét” zárta le, nyugtalanítónak nevezve azt, hogy egy híres sportoló úgy gondolhatja, büntetlenül elkövethet egy ilyen súlyos bűncselekményt – írta meg az ESPN.

„A sárga szerelés, amelyet a brazil sportolók a pályán viselnek, sokkal több, mint egy mez. Ahogyan a labdarúgás is több Brazília számára, mint egy sportág. Azoknak, akik viselik, meg kell védeniük egy egész ország érzéseit és értékeit, amelyet képviselnek” – mondta Rodrigues. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

Az ügy kapcsán Dorival Junior, a válogatott szövetségi kapitánya is kifejtette véleményét: „Ez egy nagyon kényes helyzet. Robinho a játékosom volt a Santosnál, Dani Alvessel nem dolgoztam ugyan együtt, de mindannyian ismerjük a karrierjét. Bármennyire is fáj a szívem, hogy erről kell beszélnem, a legfontosabbak most az áldozatok. Gondolataim és imáim velük és családjaikkal vannak” – mondta.

„Ezek a bűncselekmények az országunkban és a világ minden táján megtörténnek, és sok esetben elhallgatják őket. Nem kívánom ezt senkinek, és ha bizonyítani lehet az erőszakot, akkor azt meg kell büntetni” – tette hozzá.

Robinhót 9 évre ítélték miután 2013-ban egy csoportos nemi erőszakban vett részt, a büntetést Brazíliában fogja letölteni. Ellenben a 4,5 évre ítélt Dani Alves, aki egy barcelonai bárban bántalmazott szexuálisan egy nőt, nemrég ideiglenesen szabadlábra került.