Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,678 $

A Covid súlyos szövődménye miatt szenved a Modern Hungária egykori énekese

Énekesként a lehető legszörnyűbb helyzetbe került a betegség miatt: részben elvesztette a hallását.

Fotó: YouTube képernyőfotó
Style

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A népszerű, többszörös arany- és platinalemezes énekes, a Modern Hungária alapítója a Blikknek beszélt arról, hogy ő és felesége is elkapta a koronavírust tavaly karácsony környékén. „Az ünnepekkor a fiunk, Krisztián hazahozta a Covid legújabb mutánsát, amelyet Rita és én is elkaptunk, minden elővigyázatosság ellenére” – mondta. Majd azzal folytatta, fia pár nap alatt kiheverte, hiszen egy harmincéves sportember, versenykerékpáros, s a párja is alig három hét alatt kijött a betegségből, nála azonban bonyolódott a helyzet.

„Ugyan maga a Covid egy hónap után elhagyta a szervezetem, súlyos szövődmények miatt szenvedek, s részben elvesztettem a hallásom” – árulta el Bodnár Attila. „A Covid idegi hallásvesztést eredményezett nálam, miközben nem hallom jól a kívülről érkező hangokat, belül folyamatosan szól a fejemben meg a fülemben egy sípoló, sziszegő hang” – magyarázta. „Azt mondták az orvosaim, a nyaktőben és a fejben nem kapnak elég vért a hajszálerek, nagyon szűkek, és az a kis vér, amely keresztülfolyik rajtuk, gyorsabban kénytelen a szűk erekben áramolni, ez okozza a sziszegő, susogó hangot” – fűzte hozzá. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

Mint kiderült, az énekesre még számos vizsgálat vár, amelyekkel felmérik majd, mekkora a baj. „A jövő héten megyek nyaki ultrahangos vizsgálatra, február közepén koponya MR-re, hogy kiderítsék, ideiglenes-e a baj, avagy maradandó elváltozásokról van szó. Ez utóbbi végzetes lenne, hiszen énekes vagyok, szükségem van a tiszta hallásomra” – emelte ki a zenész. Mint mondta, gyógyszerekkel és sok mozgással próbálják rávenni a vérkeringését arra, hogy visszaálljon a Covid előtti állapotba.

„Sokat kell mozognom, gyalogolok, nyaki tréninget csinálok, csupa, az általános vérkeringést fokozó sporttevékenységet kell végeznem, emellett pedig értágító tablettákat kell szednem. Ha azonban nincs szerencsém, marad a hallásvesztés, a sziszegés és a kilátástalan helyzetem.… Ha a gondviselés nem adja vissza a hallásomat és nem múlik el a fejemből a sziszegés, sípolás, befejezhetem a zenei pályafutásomat” – fogalmazott.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy az egyik hosszú Covid tünetre nincs gyógymód, de azt már tudni, mi okozza: mindezt holland kutatók derítették ki, megállapításaikról pedig egy friss tanulmányban írtak. Továbbá azt is megírtuk, hogy csalóka lehet a covid gyorstesztek eredménye, ezért érdemes több mintát is venni. A szakértő leszögezte, nem csökkent azok hatékonysága, az immunrendszerünk azonban már sokkal gyorsabban reagál a fertőzésre.