Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,63 Ft
Euró
395,68 Ft
Font
468,36 Ft
Bitcoin
66,659 $

Már a héten bemutatják a Chelsea új menedzserét

Várhatóan még ma bejelenti a Chelsea az új menedzserét, aki Pochettino helyét veszi át Londonban.

...svg content...Fotó: EPA/DAVID CLIFF
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Annak ellenére, hogy Pochettino megnyerte az utolsó öt fordulót a Chelsea-vel, mennie kellett. A játékosok közül többen nem örültek ennek, mert a lehető legjobban zárták a bajnokságot, ám a vezetőség mindössze egy szezont adott a sztáredzőnek, aki korábban a PSG és a Tottenham trénere is volt.

Sokat nem vártak az új edzővel, aki mint arról korábban beszámoltunk, Enzo Maresca lesz. Nem lehet azt mondani, hogy Maresca lenne a Chelsea valaha volt legtapasztaltabb trénere, ugyanakkor ez nem is feltétlen jelent problémát. Fabrizio Romano azt írja, a héten írja alá a szerződését az olasz, így lehetséges, rövid időn belül be is mutatják. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Az egykori olasz futballista, aki többek között a spanyol és a görög bajnokságban is játszott, 2017 óta edzősködik, azóta javarészt asszisztensként dolgozott. A Manchester Citynél szerezte meg a legfontosabb alapokat, bár a West Ham Unitednél, a Sevillájánál és az Ascolinál is ebben a szerepben láthattuk.

A Leicester City viszont már megadta neki a lehetőséget arra, hogy igazi edzői feladatokat lásson el. Sok időt nem töltött el az egykori bajnoknál, miután igent mondott a Chelsea ajánlatára, akik az érvényes szerződése miatt 10 millió eurós kompenzációs díjat fizetnek az angol klubnak.

Olyannyira komolyan számolnak Londonban az edzővel, hogy 2029-ig írnak vele alá, és a kontraktus tartalmaz egy hosszabbítási opciót is 2030-ra. Várhatóan a következő órákban az egész stáb aláír, majd jöhet a bejelentés, és megkezdődhet a nagy munka.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.