Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,557 $

Kiütéses győzelemmel döntős a Chelsea az angol Ligakupában

Nagyon jó esély nyílt arra, hogy a Chelsea és a Liverpool egymás ellen játsszon az angol Ligakupa döntőjében.

...svg content...Fotó: EPA/ISABEL INFANTES
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, a Chelsea kellemetlen helyzetbe került a Middlesbrough ellen az angol Ligakupa elődöntőjében, ugyanis az első mérkőzésen vereséget szenvedtek a másodosztályú ellenfelük ellen. Ha csak egy mérkőzésből állt volna az elődöntő, Pochettino csapata már nem lenne ott a sorozatban.

A visszavágó viszont messze simábban alakult, mint azt bárki gondolta, és ezúttal a Chelsea sem hagyta ki helyzeteinek többségét. Már az első 15 perceben megszületett az első gól a visszavágón Londonban, és ugyan a vendégek találtak be, Howson a saját kapujába köszönt be, amivel megadta az alaphangulatot. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

A 29. percben Fernández 2-0-ra módosította az állást, míg pár perccel később Sterling passzából Disasi góljával már három góllal ment a sztárcsapat. Ezzel tulajdonképpen eldőlt a továbbjutás sorsa, amire Palmer tett rá egy lapáttal a 42. percben. 4-0-val, magabiztos előnnyel várhatta a Chelsea a második félidőt, míg a Middlesbrough teljesen összeomlott.

A Chelsea utóbbi évek legjobb igazolása, Palmer a 77. percben duplázott, ám még ekkor sem zárták el a gólcsapokat, ugyanis Madueke is góllal ünnepelhette az estét. Mindkét gólnál Gallagher volt a kiszolgáló, aki szintén nagyot játszott. Ugyan a 88. percben Rogers szépített, ez a 6-1-es kiütés megmutatta, mekkora a különbség a két csapat között.

Összesítésben 6-2-vel jutott be a döntőbe a Chelsea, akik nagy valószínűség szerint a Liverpoolal fognak játszani. Klopp alakulata a Fulham otthonába látogat szerda este, és ugyan csak 2-1-re nyertek odahaza, toronymagas esélyesei a visszavágónak, amin Szoboszlai Dominik még biztosan nem léphet pályára.

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.