Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,01 Ft
Euró
392,88 Ft
Font
457,06 Ft
Bitcoin
66,998 $

Abbahagyja ügyvédi tevékenységét és kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából Karsai Dániel

Döntése az Emberi Jogok Európai Bíróságán folyamatban lévő, életvégi döntések szabadságáról szóló ügyet nem érinti.

Fotó: YouTube/ATV Magyarország
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Abbahagyja ügyvédi tevékenységét, egyúttal kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából Karsai Dániel ALS-beteg alkotmányjogász, aki régóta azért küzd, hogy ha eljön az idő, méltósággal vethessen véget az életének. Mint ismert, Karsai a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán indított pert, hogy méltósággal fejezhesse be az életét.

Magyarországon az aktív eutanáziát tiltják a jogszabályok. Az ügyét novemberben kezdte tárgyalni a strasbourgi testület, és Karsai abban bízik, hogy májusban ítéletet hoznak – jegyzi meg a Telex. Az ügyvédi iroda közleményéből pedig az is kiderül, miszerint az alkotmányjogász március 31-én fejezte be a munkát, és a Karsai Dániel Ügyvédi Iroda taggyűlése ezt egyhangúlag elfogadta. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

Döntése az iroda működését és az Emberi Jogok Európai Bíróságán folyamatban lévő életvégi döntések szabadságáról szóló ügyét sem érinti. A képviseletét továbbra is ellátják – tették hozzá. Frank Evelyn irodavezető ügyvéd a lap megkeresésére azt mondta, Karsai Dániel már nem tud annyi energiát fordítani a munkájára, mint eddig.

Korábban azt is megírtuk, hogy csalók élnek vissza a gyógyíthatatlan ALS betegséggel küzdő Karsai Dániel nevével és profilképével, abban bízva, hogy így pénzt csalhatnak ki ismeretlen személyektől Messenger üzeneteken keresztül. Állapotáról pedig nemrég testvére, Karsai Péter számolt be, aki mindenben a segítségére van.

Így nullázta le az Arsenal a Chelsea-t a londoni derbin (videó)

A vártnál is simábban hozta az Arsenal a Chelsea elleni londoni derbin, szinte momentuma nem volt a vendégeknek.

Erősödéssel indult a forint napja szerda reggel

Újabb erősödéssel nyitott a forint egy napot, ezúttal szerda reggel, ami a jobb hírek közé sorolható.

Kikapott a Juventus a Lazio-tól, mégis ott vannak a döntőben (videó)

Meglehetősen izgalmasan alakult a Lazio-Juventus mérkőzése a Coppa Italia visszavágóján, ami a Juventus vereségével ért véget, mégis ott lehetnek a döntőben.