Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,91 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,34 Ft
Bitcoin
66,169 $

Folyamatosan romlik Karsai Dániel állapota, testvére mindenben a segítségére van

Karsai Péter mindenképp folytatja a harcot az aktív eutanázia Magyarországi bevezetése kapcsán.

Fotó: illusztráció | unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Karsai Dániel testvére az RTL Reggeliben számolt be bátyja állapotáról, továbbá arról is szót ejtett, ha testvére nem éli meg a strasbourgi döntést, ő maga folytatja a harcot. Mint mondta „mindenképp tovább fogom vinni ezt az ügyet Dani után”.

„Látjuk, érzékeljük, hogy Dani állapota folyamatosan romlik, de hogy ez milyen hosszú kifutású lesz, hogy ez a betegség stagnál, leáll egy kicsit, és hagy-e egy szusszanásnyi időt, nem lehet tudni” – fogalmazott Karsai Péter, hozzátéve, tudják, hogy Dániel az ALS egyik progresszív alfajában szenved. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

„Már nagyon nehéz minden perc. Lehet tompítani gyógyszerekkel, de a legnagyobb fájdalom az, hogy már abban is segítség kell neki, hogy balról jobbra forduljon – erre nincs gyógyszer” – mondta. Karsai Péter szerint bátyja mindennapjait ápolók segítik, és van, hogy ő is ott alszik nála.

Péter elmondta, hogy ott volt Dániel mellett akkor is, amikor orvosa közölte vele a letaglózó diagnózist, ám azt nem tudta megmondani, hogy mennyi ideje lehet hátra testvérének – írta meg az RTL.

Karsai Péter az életvégi döntésről szóló népszavazási kérelem kapcsán bizakodó, és úgy véli, hogy széles társadalmi párbeszéd alakult ki a kérdésről. „Hosszú évek után végre valamiről tudunk beszélgetni pártállástól függetlenül” – fogalmazott, kiemelve, hogy Dániel nem gondolta volna, hogy ügyének ekkora hatása lesz.