Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,929 $

Már vizsgálja a BRFK Magyar Péter ATV-s botrányát: eddig ennyit tudni

Nem maradt jogi következmények nélkül, hogy a Tisza Párt vezetője listázta az ATV munkatársait.

...svg content...Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője az ATV munkatársainak vallási hovatartozását részletezte egy Facebook-bejegyzésben, emiatt fordult Tényi István közérdekű bejelentéssel a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz. Indoklása szerint „ezek a vallási adatok olyan személyes adatnak minősülnek, amelyek az érintettek engedélye nélkül nem tehetők közzé törvényesen”.

Mindemellett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) is feljelentést tett az ügyben, mivel szerinte ki kell vizsgálni, hogy megvalósult-e a személyes adattal visszaélés vétsége. A Magyar Nemzet most azt írja, a BRFK nem ült sokáig a kedden tett feljelentésen, szerdára már fel is terjesztették az ügyet a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyetteséhez. Soron kívül Több mint húszan meghaltak egy közúti balesetben Bolíviában

Emlékezetes, a politikus korábban azt sérelmezte, hogy az ATV nem biztosít számára elegendő megjelenési lehetőséget, majd amiatt sétált ki a stúdióból, mert az Egyenes Beszéd műsorban azzal fogadták, hogy átadtak neki egy dokumentumot. Abból kiderült, hogy az utóbbi hónapokban legalább tizennyolc alkalommal keresték.

Illetve a Magyar által sérelmezett időszakban (március 28. és május 3. között) is három megkeresést kapott a politikus. A csatorna telefonon és SMS-ben is próbálta elérni, hogy menjen be az Egyenes beszédbe vagy a Start című műsorba, de a számos megkeresésre nem reagált. A közlés szerint emellett a Tisza Párt vezetője hét alkalommal szerepelt a csatorna élő adásában március 13. óta.

Az Egyenes beszédben a mostani adás előtt kétszer is volt, május 31-én és június 7-én este, másfél nappal a választás előtt – idézi fel a lap. De azt is megírtuk, hogy Magyar Péter ATV-s kisétálása már lassan 800 ezer megtekintésnél jár, s ha így halad, az 1 millió is meglesz. A politikus egyébként továbbra is hazugsággal vádolja a csatornát, szerinte „szándékosan, tendenciózusan hazudott az ATV”.

Odáig fajultak a tüntetések, hogy már kijárási tilalmat rendeltek el Bangladesben

A kormány több nagyvárosba is katonai egységeket vezényelt a rend helyreállítása érdekében.