Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
372,31 Ft
Euró
397,77 Ft
Font
470,37 Ft
Bitcoin
64,069 $

ATV: hatósági ügy lehet Magyar Péter vallási alapú listázásából

Magyar Péter egyik korábbi Facebook-bejegyzése miatt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult Tényi István.

...svg content...Fotó: YouTube/ATV Magyarország
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Magyar Péter az elmúlt napokban több alkalommal kifogásolta, hogy az ATV nem ad neki elég megjelenési lehetőséget. Hétfő este az Egyenes Beszéd című műsorban szembesítették az eddigi meghívásokkal, mire a politikus előbb a csatorna tulajdonosát kezdte el emlegetni, majd kivonult a stúdióból – összegezte a történteket a csatorna. Majd nem sokkal a műsor után a politikus kiposztolt a közösségi oldalára egy listát.

Abban egyebek mellett kifejtette, szerinte az ATV munkatársai közül kik tagjai a Hit Gyülekezetének. Emiatt fordult Tényi István közérdekű bejelentéssel a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz: indoklása szerint „ezek a vallási adatok olyan személyes adatnak minősülnek, amelyek az érintettek engedélye nélkül nem tehetők közzé törvényesen”. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

„Kérem a Tisztelt Hatóság állásfoglalását a fentebb részletezett ügy kapcsán. Véleményem szerint vizsgálni kell, hogy fennáll-e a törvénytelen adatszerzés, adatgyűjtés, lehetősége” – írta Tényi. Az ATV azt a jelenetet is megosztotta, amikor Magyar fogja magát és kisétál a stúdióból, annyira elege lett. Ezen a linken keresztül érhető el a videó.

Emellett arról is beszámoltunk, hogy nyilvánosságra került a dokumentum, amit Magyar Péter kapott az ATV-től: a csatorna úgy döntött, hogy a történtek után nyilvánosságra hozza azt a dokumentumot, amit külön a politikusnak készítettek össze. Abban azok az adatok szerepeltek, hogy hányszor és mikor hívták be vendégnek. Annak láttán elmondható, hogy egy rendkívül részletes listáról van szó, benne minden adattal, amit írott formában vehetett át az ellenzéki politikus.