Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,39 Ft
Euró
396,17 Ft
Font
468,63 Ft
Bitcoin
65,567 $

Újabb botrány tört ki Karácsony Gergely és Vitézy Dávid között

Várható volt, hogy Vitézy Dávid nem hagyja szó nélkül Karácsony Gergely akcióját, aki ezzel átlépett egy határt nála.

...svg content...Fotó: Facebook/Vitézy Dávid
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Karácsony Gergely érezhetően modort és stílust váltott Vitézy Dáviddal szemben, aki a legújabb mérések szerint már a főpolgármester előtt áll. Szentkirályi Alexandra visszalépésével rengeteg Fidesz-párti szavazhat rá, és pontosan erre kérik őket, mert Vitézy egy egészen más, sokkal élhetőbb fővárost ígér.

Karácsony kemény szavakat fogalmazott meg Vitézről, és nem úgy tűnik, hogy visszavenne. Sőt, emelte a tétet azzal, hogy leragasztotta a rivális egyik plakátját Budapesten, amivel betelt a pohár. Várható volt, hogy Vitézy mindezt nem fogja annyiban hagyni, és megtette a szükséges lépéseket. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

„A főpolgármester ma büszkén posztolta ki a saját Facebook-oldalára, hogy választási csalást követ el, amikor felülragasztja az egyik plakátomat. Ezzel egyidejűleg ma ellepték a fővárost olyan impresszum nélküli plakátok, melyek velem kapcsolatban hazugságokat terjesztenek. Nem nehéz kitalálni, hogy ki a forrás: Karácsony Gergely és a Demokratikus Koalíció – ezt bizonyítani is tudjuk.” – mondta a Facebook oldalán Vitézy.

Felszólította Karácsonyt, hogy azonnal fejezze be, amit vele szemben tesz, de egyrészt már késő, mert megtörtént a büntetőfeljelentés. „Ha már Budapest köztársaság, akkor vegyük is komolyan: ezért a mai napon bejelentést tettem a választási bizottságnál, és büntetőfeljelentést tettem. Ami ennél is fontosabb: felszólítom Karácsony Gergelyt, hogy fejezze be a folyamatos jogsértést, és kérjen bocsánatot.”

„Értem én, hogy semmilyen mondanivalója nem maradt Karácsony Gergelynek a fővárosról, de a plakátrongálás méltatlan Budapest főpolgármesteréhez, mindahhoz, amit ez a munkakör megtestesít.”

Vitézy biztos benne, hogy ellenkező esetben Karácsony már rohanna is panaszkodni minden létező kamerának, hogy Budapest köztárasságában ilyen nem lehetséges. „Képzeljük el egy pillanatra, mi lenne, ha én tennék Karácsony=Gyurcsány matricákat a plakatjáira. Választási csalást kiáltana, rohanna panaszkodni minden létező kamerának, hogy a Budapest köztársaságban ilyet nem lehet.”