Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,98 Ft
Euró
395,09 Ft
Font
466,84 Ft
Bitcoin
59,302 $

Karácsony Gergely: A Fidesz elárulta, Vitézy becsapta a szavazóit

Karácsony Gergely igyekszik magabiztos maradni, de ettől a ponttól kezdve valószínűleg már Vitézy Dávid a favorit a főpolgármester-választáson.

...svg content...Fotó: Facebook/Karácsony Gergely
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Dobrev Klára egészen biztos abban, hogy Vitézy Dávid és Magyar Péter is a Fidesz embere, aki nemrég egy pénzügyi támogatási rendszert hozott létre a Tisza Párt javára. Karsai Dániel pedig feltette neki a kérdést, kire fog szavazni vasárnap, mert szerinte neki is bizonyítania kellene, hogy a Fidesz ellen van.

Márpedig Magyar nem fog Karácsony Gergelyre szavazni, ahogyan Vitézy Dávidra sem. Vitézy tagadja, hogy a Fidesz jelöltje lenne, akinek a fő támogatója, Ungár Péter ugyanezt mondja, és elmondása szerint korábban és most sem kereste meg őket a kormánypárt, de ha meg is keresnék, akkor sem fogadnák el a segítségüket. Soron kívül Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

„A választási kampány legelején megmondtam, hogy ez a nagy mesterterv: Vitézy Dávidot betolják középre, megpróbálják elhitetni a szavazókkal, hogy valódi alternatíva, majd az így félrevezetett ellenzéki szavazókat és a Fidesz híveket megpróbálják egy táborba terelni. De ez nem fog sikerülni. Rengeteg budapestit felháborít, hogy megpróbálták felültetni őket. A Fidesz elárulta, Vitézy becsapta a szavazóit.” – fogalmazott Karácsony a Népszavának adott interjújában.

Sőt, most már annyira magabiztos, hogy szerinte ezek után még nagyobbat fog nyerni. „Még nagyobbat fogok nyerni, mint a visszalépés nélkül. A Fidesz-játszma hatására olyanok is elmennek szavazni, akik eddig azt hitték, hogy ez lefutott meccs. Ipari mennyiségben ömlenek a dühös kommentek Vitézy híveitől.”

Azt mondja Karácsony, hogy most még világosabbá vált, miszerint a kormány akarja mindenféle trükkökkel elvenni Budapest szabadságát, addig a Fidesz más véleményen van, és Orbán Viktor is úgy látja, a főpolgármester semmit nem csinált az elmúlt majd öt évben. „Baranyi Kriszta, Soproni Tamás, Pikó András polgármesterek támogatása pedig világossá teszi, ez egy csapat, amivel öt éven keresztül küzdöttünk a kormány Budapest-ellenes politikája ellen a város fejlesztéséért. Most még világosabbá vált, hogy a kormány akarja mindenféle trükkökkel elvenni Budapest szabadságát.”