Dollár
393,08 Ft
Euró
411,42 Ft
Font
476,83 Ft
Bitcoin
17,110 $

Bombariadót jelentettek a koronavírus-vakcinákat gyártó üzemben

Pune, 2021. január 21. Az új koronavírus elleni oltóanyagot tartalmazó dobozok a világ legnagyobb szérumgyártójának, az Indiai Szérumintézetnek (Serum Institute of India, SII) a hűtőházában, a cég székhelyén, Punéban 2021. január 21-én. Ezen a napon tűz ütött ki a székhelyen, de a vezetés szerint ez a gyártókapacitást és a készleteket nem érintette. A szérumintézet az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyártó koronavírus elleni vakcinájának több milliárd adagját gyártja. MTI/AP/Rafik Makbúl
not image

Kulcsár Péter

2021. január 27. - 15:22

Tűzszerészeket kellett kihívni az egyik brit vakcinaüzemhez, ugyanis délután egy ismeretlen eredetű, gyanús csomagot találtak a létesítmény egyik épületében.

Az Észak-Walesben található üzemben az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésű védőoltásait állítják elő, évente pedig közel 300 millió adag vakcinát képesek legyártani.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

A BBC értesülései szerint a Wockhardt község határában lévő üzem bejáratához kordont állítottak fel a rendőrök, miközben az épületet evakuálták.

Egyelőre nem tudták megállapítani, honnan érkezhetett a furcsa csomag, ezért a biztonság kedvéért ellenőrizni fogják annak tartalmát.

A rendőrség lezárta az összes gyárhoz kapcsolódó utat, a lakosságot pedig felszólították, hogy ha tehetik, akkor ne merészkedjenek a gyár közelébe. Az egyik helyi lakos az üzemben dolgozó barátjától tudta meg, hogy valószínűleg egy oltásellenes csoporttól származó bombafenyegetést kaphattak, bár ezt az információt a hatóságok nem erősítették meg.

Ugyanehhez az épülethez riasztották ki múlt héten a tűzoltókat és a katasztrófavédelmi egységeket, ugyanis a Christoph viharciklon okozta esőzések következtében áradások alakultak ki, amely miatt veszélybe kerültek az Oxford-vakcinák a telephelyen.

A raktárat azóta kiürítették és egy meg nem nevezett helyszínre szállították el a vakcinákat. A helyi önkormányzat egyik képviselője elmondta, sikeresen megvédték a szóban forgó oltóanyagokat, így nem keletkeztek jelentős anyagi károk.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.