Dollár
431,80 Ft
Euró
423,19 Ft
Font
482,06 Ft
Bitcoin
19,505 $

Az AstraZeneca először lemondta az EU Bizottságának ülését, ám végül mégis ott lesz a megbeszélésen

not image

Borbély Fanni

2021. január 27. - 13:40

A Bizottság további információkat kíván megtudni az AstraZeneca által kifejlesztett koronavírus elleni vakcinák EU-s szállításával kapcsolatban, miután a vállalat közölte, hogy 60 százalékkal, azaz 31 millió adagra fogja csökkenteni az Európába szállított oltóanyagok mennyiségét.

A Bizottság egyik tisztviselője szerint az AstraZeneca először nem volt hajlandó részt venni az EU legfőbb tisztviselőinek szerda estére tervezett megbeszélésén, ahol a gyártási kapacitással kapcsolatos aggodalmakról esik majd szó.

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

Az ülésen való részvétel lemondása azután történt meg, hogy a vállalat vezérigazgatója, Pascal Soriot kedd este egy rendkívül meglepő interjúban nyíltan ragaszkodott ahhoz, hogy a cégnek ne legyen szerződéses kötelezettsége az oltóanyagok gyártásával és szállításával kapcsolatban, és legyen elegendő annyi, hogy mindent megtesznek a kitűzött ellátási kapacitás maximalizálásáért.

A Bizottság egyik tisztviselője szerint az ülés helyett a vállalat írásban kíván válaszolni Sztella Kiriákidész, az egészségügyért felelős uniós biztos által a felvetett kérdésekre, azóta azonban az AstraZeneca jelezte, hogy nem zárkózik el az üléstől, csupán a megbeszélés egy későbbi időpontra való csúsztatását kérte – írja az AP News.

A tisztviselő továbbá azt is elmondta, hogy bár a vállalat valóban mindent megtesz a szállítási kapacitás növeléséért, korábban már aláírtak egy olyan előzetes beszerzési megállapodást, melyben az AstraZeneca úgy nyilatkozott, rendelkezik olyan gyártási kapacitással, mellyel ki tudja szolgálni az igényeket.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.