Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,70 Ft
Euró
395,98 Ft
Font
468,80 Ft
Bitcoin
61,266 $

Nem fizetett váltságdíjat a Boeing, minden ellopott adatot nyilvánosságra hoztak a hackerek

A LockBit nevű csoport több forrás, köztük a SecurityWeek és a Bleeping Computer szerint is több gigabájtnyi fájlt szivárogtatott ki, amelyeket állítólag a Boeing rendszereiből loptak el.

...svg content...Fotó: Unsplash/Jan Rosolino
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

A csoport azt követően tette közzé a fájlokat az interneten, hogy a Boeing nem volt hajlandó kifizetni az általuk kért váltságdíjat. A legutóbbi kiszivárgás körülbelül 50 GB adatot tartalmaz, melyek között emailek és különböző rendszerek biztonsági mentései is megtalálhatók.

A LockBit október 28-án vette fel először a repülőgépipari céget a megtámadott vállalatok listájára, november 2-án pedig, a váltságdíj megfizetésének végső határidejekor a Boeing is megerősítette a támadás tényét, ám részletes tájékoztatást nem adtak az üggyel kapcsolatban. Soron kívül Kunhalmi Ágnes: a Tisza Párt sikerét elsősorban az ellenzéki pártok marakodása táplálta

A teljes szivárogtatásra azt követően került sor, hogy a zsarolók feltöltöttek néhány olyan fájlt, amelyek állítólag a vállalat pénzügyeivel és marketingtevékenységével, valamint a beszállítókkal kapcsolatos adatokkal kapcsolatosak.

Dominic Alvieri biztonsági kutató a The Registernek nyilatkozva elmondta, hogy bár nem vizsgálta át a teljes kiszivárgott anyagot, azt látta, hogy néhány belső levelezés és más olyan fájlok is feltöltésre kerültek, amik bizonyos személyek számára hasznosak lehetnek.

A Boeing korábban fontosnak tartotta leszögezni, hogy az adatlopás semmilyen mértékben sem veszélyezteti a repülésbiztonságot.