Dollár
394,95 Ft
Euró
417,78 Ft
Font
484,26 Ft
Bitcoin
17,215 $

Bitcoinnal fizette ki felesége bérgyilkosát egy féltékeny férfi

Unsplash
Egészség/Életmód
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Mi sem bizonyítja jobban a kriptovaluták népszerűségét, mint hogy a tranzakciók anonim módon lebonyolíthatóak, így szinte bármilyen illegális szerhez hozzájuthatnak a rájuk vágyók, alkalomadtán pedig bérgyilkost is lehet fogadni.

Őrizetbe vettek egy Knoxville-ben élő férfit, amiért bérgyilkost fogadott, aki által ki szerette volna oltani felesége életét – számolt be az incidensről a WATE hírportál.

Soron kívül Korlátlan internettel lepi meg ügyfeleit a Telekom

Az FBI kiberbűnözésekkel foglalkozó alosztályának szóvivője közölte, múlt héten kaptak egy fülest egy nevét elhallgatni kívanó forrástól, aki elmondta, gyilkosságot terveznek megkísérelni egy helyi lakossal, Ann Replogle-lel szemben.

Az eset után a Knox megyei seriffiroda felkereste a hölgyet és férjét, akik értetlenül álltak a helyzet előtt, hiszen nem érezték magukat veszélyben, mivel mindenkivel jóban voltak, így alaptalannak nevezték a feltételezéseket.

Később viszont kiderült, hogy a férj fogadott fel egy bérgyilkost, akinek bitcoinban utalta át a pénzösszeget a bűncselekményért, továbbá pontos leírást küldött az elkövetőnek felesége kinézetéről, autója színéről és rendszámáról, sőt még azt is kitervelte, hogy éppen egy állatorvosi látogatás után végezzenek vele.

Bár nehezen, de végül sikerült kinyomozniuk a kibernetikai szakembereknek a virtuális fizetőeszköz teljes útját, ami a CoinBase nevű mobil applikációhoz vezetett, melyen ugyanazzal az IP-címmel volt regisztrálva a férfi, mint az addig ismeretlen tettes, ezáltal bebizonyították, hogy ő tervelte ki a gyilkosságot.

Az FBI megerősítette, hogy Nelson Paul Replogle-höz tartozott a virtuális bitcoinszámla, és innen folyósították a bérgyilkosnak szánt pénzöszeget is. A férfit letartóztatták, és ha a bíróság is bűnösnek találja, akkor akár 10 évig tartó letöltendő börtönbüntetést és 250 ezer amerikai dolláros pénzbírságot kaphat.