Dollár
381,97 Ft
Euró
392,03 Ft
Font
463,77 Ft
Bitcoin
24,508 $

Besurranó tolvajra csaptak le a salgótarjáni rendőrök

Fotó: Police.hu
not image

Kulcsár Péter

2021. március 18. - 08:41

Őrizetbe vették a salgótarjáni nyomozók azt a 21 éves fiatal férfit, aki több családi házból és lakásból tulajdonított el különböző értékes árucikkeket.

A rendőrségre egy nő tett bejelentést 2021. március 15-én 10 óra 23 perckor, miszerint salgótarjáni lakásában egy besurranót ért tetten, aki ezt követően elmenekült – írta a Police.hu.

Soron kívül Újabb szomorú negatív mérföldkő előtt a koronavírus, rengetegen hunytak el

A rendőrök a széleskörű adatgyűjtés eredményeként rövid időn belül beazonosították, és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható H. Attila helyi lakost.

A férfi a bejelentést megelőzően a sértett lakásába – távollétét kihasználva – a nyitott bejárati ajtón át bement, és a helyiségeket átkutatta, azonban a nő hazaért és cselekménye közben megzavarta őt.

A tulajdonos a férfit távozásra szólította fel és a zsebéből az eltulajdonított mobiltelefont kivette, amelyet követően a terhelt a lakásból kiszaladt.

A beszerzett adatok alapján a férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy az ezt megelőző időben több alkalommal – a tulajdonos tudta és belegyezése nélkül – felment egy salgótarjáni körbe kerített családi ház nyitott padlására. A helyiségből két láncfűrészt, sövény- és szegélynyírót és egy fűkaszát tulajdonított el.

A rendőrök a férfit elfogták, a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállították, és kétrendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, és őrizetbe vették. A hatóság tagjai az eltulajdonított értékek egy részét megtalálták és lefoglalták.