Dollár
419,19 Ft
Euró
406,17 Ft
Font
455,17 Ft
Bitcoin
18,975 $

Egy pár cipő ellopása miatt rántott kést egy debreceni férfi

Fotó: Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. március 9. - 22:42

A vádirat szerint a 25 éves férfi két fiatalkorút rabolt ki Debrecen utcáin, a zsákmánya azonban egy köteg pénz helyett csupán egy pár edzőcipő volt.

A rendőrségre 2020. szeptember 15-én 19 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy Debrecenben, a Piac utcán egy férfi késsel megfenyegetett két fiatal fiút, és az egyikőjüktől elvette a táskájában lévő edzőcipőjét.

Soron kívül Karbantartás miatt több helyen nem lesz gáz Nógrádban, a helyiek nem örülnek

A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, az ismeretlen azonban addigra elmenekült – írta a Police.hu.

Az adatgyűjtések, tanúkutatások viszont hamar meghozták az eredményt, és a nyomozók már szeptember 23-án gyanúsítottként hallgattak ki egy 25 éves helyi férfit. Bűnügyi őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2020. szeptember 25-én elrendelt.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított azért állította meg a fiatalokat, hogy pénzt kérjen tőlük. Nem volt náluk, ezért követelte, hogy mutassák meg a táskájukat is. Ugyan pénzt valóban nem talált, viszont szemet szúrt neki egy edzőcipő.

Felszólította a sértetteket, hogy adják át neki a lábbelit, azonban a fiúk ennek nem akartak eleget tenni, ezért elővett egy kést és megfenyegette őket. A két fiatalkorú ekkor jobbnak látta, ha enged a férfi követelésének és átadták neki a cipőt.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást vele szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték az ügyben, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.