A Barcánál már nemcsak Messiért kell izzadniuk, és az idő egyre csak telik

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Hujber Dávid

2021. július 29. - 09:10

A Barcelona számára nem kétséges, hogy képes lesz hosszabbítani az egyik legnagyobb tehetségével, akinek az elvesztése hatalmas blama lenne.

Nagyon régóta húzódik ez a bizonyos hosszabbítás Moribával, akiért állítólag a Real Madrid és a Manchester City is bejelentkezett. Mind a két csapat kész lenne több pénzt adni számára, mivel a Barca továbbra sem adta meg azt az összeget, amit a játékos kér.

Szép lassan kritikussá válhat a helyzet, ráadásul az akadémia egyik legjobbjáról van szó, aki a legutóbbi szezonban képes volt helyet követelni magának a nagyok között. A klubnál az a cél, hogy hosszabbítsanak vele, és tudják, hogy alapvetően Moriba is ezt akarja.

A szerdai találkozó is sikertelen volt, amikor a Barca sportvezetősége és Moriba ügynökei találkoztak egymással. A katalánok abban bíztak, hogy megállapodhatnak egymással, de ez továbbra sem történt meg.

A SPORT információi szerint a Barcánál teljes meggyőződéssel állítják, hogy az ifjú sztár nem hagyja el a Camp Nou-t. Kicsit hasonló a helyzet, mint Messinél, ahol szintén a pénzről van szó, de a különbség az, hogy már megállapodtak, csupán a bérköltségek csökkentése miatt nem írhatták alá a kontraktust.

Ki lehet Firmino utódja a Liverpoolnál?

Miközben a Barca már három felkészülési mérkőzést is lejátszott, a kialakult helyzet miatt Moriba nem lehet az első csapattal, ami nincs jó hatással a fejlődésére. 16 évesen 2019 áprilisában 2022-ig hosszabbított, és akkor arról biztosították, hogy 2 millió euró körüli összeget kap.

A 18 esztendősen debütált Moriba ennél többet szeretne az új szerződésében és a City állítólag megduplázná a jelenlegi bérét.