Clouds
21 Budapest
Dollár
357,31 Ft
Euró
384,48 Ft
Font
437,06 Ft
Bitcoin
27,693 $

Baltával akarta meggyilkolni volt párját egy bedrogozott férfi

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Egy megromlott kapcsolat emberölési kísérletté fajult, aminek csak a sértett nő lélekjelenlétének köszönhetően nem lett tragikus vége.

A nő és párja kb. 10 éve éltek már együtt Tinnyén, az asszony korábbi kapcsolatából született fiával, valamint közös gyermekükkel. Viszonyuk megromlott, egyre gyakrabban törtek ki közöttük veszekedések, az asszony mással ismerkedett, a férfi az italhoz és a drogokhoz nyúlt – olvasható a Police.hu tudósításában.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

Szétmentek, de a férfi nem hagyta békén, zaklatta, megölésével fenyegette, mígnem 2020 februárjában megjelent a nő házánál. Csak a gyerekek voltak otthon, akik nem nyitottak ajtót az udvaron ordibáló férfinek, erre ő bosszúból lekapcsolta az elektromos biztosítékot, és egy felkapott baltával tört zúzott a kertben. A kiérkező rendőrök a háztól nem messze fogták el a távozóban lévő férfit.

Az őrizetbe vett, majd letartóztatott, 51 éves férfi nem tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, bár az érdemi vallomás megtételéhez kellett, hogy először a drog és az alkohol kitisztuljon a szervezetéből.

Az igazságügyi toxikológiai szakértő igazolta az amfetamin elkövetéskori jelenlétét a gyanúsított vérében, az igazságügyi pszichológus és elmeorvos szakértő pedig megállapította, a férfi nem szenved tudatzavarban, sem elmebetegségben, ám indulatvezérelt és személyiségszerkezetetét az időnként használt drogok tovább rontották.

A férfi mindent beismert, nem keresett mentségeket, vállalta a felelősséget tetteiért. Állítása szerint drogozása és ittassága következménye volt minden erőszakos cselekedete. Utolsó kihallgatásán hálával emlegetette a családvédelmet, a gyámügyet és a rendőrséget, hogy ennyien igyekeztek segíteni rajta.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az emberölés előkészülete bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.