Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,678 $

Továbbjutott az FA-kupában a Chelsea a bajnoki blama után

Nem sokkal azután, hogy a Chelsea simán kikapott hazai pályán a Wolverhamptól, az idény egyik legerősebb csapatát legyőzték az FA-kupában.

Fotó: EPA/DANIEL HAMBURY
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Chelsea formája továbbra is több mint hektikus, mondhatni drámai, és a hírek szerint Pochettino sem lehet túl nyugodt emiatt. Most, hogy Mourinho munka nélkül maradt a Rómától való elküldése miatt, szintén esélyes lehet Londonban. A korábbi pletykák szerint azonban Manchesterbe is szívesen visszatérne, ahol ugyancsak szeretett dolgozni.

Pár nappal ezelőtt a Wolverhamptól kapott ki a Chelsea az angol bajnokságban 4-2-re. Kínos vereség volt ez a sztárcsapattól, és már nem először, majd Pochettino vállalta ezért a felelősséget, de folytatja munkát. Szó sincs arról, hogy lemondana, ellenkező esetben nem kaphatna olyan szintű végkielégítést, mint ami a szerződésében le van írva. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

Ha azonban ez így folytatódik tovább, aligha maradhat a helyén. Hiába tartják az egyik legjobb edzőnek. Miután az Aston Villa ellen döntetlent játszottak az FA-kupában, jöhetett a visszavágó a Villa otthonában, akik idén a bajnoki címre is esélyesek. Igaz, az elmúlt időszakban az ő formájuk is sokat romlott, akár a bajnokságot is vezethették volna már.

Az újrajátszást a Chelsea nyerte meg 3-1-re, a Villa csak szépíteni tudott. Papíron a hazai csapat volt az esélyesebb, de Gallagher már a 11. percben megszerezte a vezetést Madueke passzából, majd jött Jackson. 10 perc alatt két góllal köszönt be a Chelsea, így igen hamar nehéz helyzetbe hozták a Villát.

Az 54. percben minden eldőlt Fernández góljával, és ugyan a hosszabbításban Diaby szépített, ez már semmire nem volt elég. A másik oldalon sokkal szorosabb volt a mérkőzés, a Nottingham Forest büntetőkkel jutott tovább a Bristol City ellen, már ők is ott vannak az FA-kupa következő körében, ami plusz bevételt is jelent.