Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,897 $

Komoly akadályai vannak Pochettino kirúgásának, sokba kerülhet egy rossz döntés

Kockázatos lehet az argentin edző menesztése a Chelsea számára.

MTI/EPA/TIM KEETON
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Alig néhány hónapja érkezett, máris Mauricio Pochettino elküldéséről beszélnek Londonban, a Chelsea ugyanis hasonlóan gyengén teljesít, mint az előző szezonban. A bajnokság 11. helyén álló csapat hiába igazolt óriási összegekért, és hiába szerződtetett sztáredzőt, nagyon úgy tűnik, hogy semmit nem léptek előre.

A drukkerek már odáig jutottak, hogy Roman Abramovics nevét skandálják a mérkőzéseken, az orosz üzletember idejében ugyanis sokkal sikeresebb volt a csapat. Emellett egyre hangosabbak azok a vélemények, miszerint Pochettinót meneszteni kell. Ez azonban korántsem olyan egyszerű, mint ahogy azt az gondolhatnánk. Soron kívül Megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken

Az argentin edző és stábjának menesztése a 90min szerint csaknem 10 millió fontjába kerülne a Chelsea-nek, a korábbi edző, Graham Potter felé pedig 13 milliót kell fizetniük – amíg nem talál új csapatot magának. Amellett, hogy ezek a rendkívül előnytelen szerződések rengeteg pénzébe kerülnek a Kékeknek, a Premier League sem nézi jól szemmel a kifizetéseket.

A liga szigorúan veszi a veszteségek elszámolását, egy klub három szezon alatt „legfeljebb” 105 milliónyit könyvelhet el, a Chelsea pedig csak úgy szórja a fontmilliókat, a bevétel azonban – a rossz szereplés híján – elmarad. Amennyiben Pochettinót kirúgják, fennáll a lehetősége, hogy átlépik a szabályzatban megszabott határt, a büntetés így akár pontlevonás is lehet a csapat számára.

Hasonló okokból az Everton már megégette magát a szezon során, és könnyen lehet, hogy a 10 pontos levonás akár az első osztályú tagságukba is kerülhet. A Nottingham Forest is tarthat a szankciótól, a Chelsea vezetősége épp ezért valószínűleg megvárja a szezon végét az edzőkérdés eldöntésével.

Sokk Debrecenben, elhozta a 3 pontot a Mezőkövesd Dzsudzsákéktól

A kiesés elől menekülő Mezőkövesd váratlanul elhozta a 3 pontot a Debrecen otthonából az OTP Bank Liga aktuális fordulójában.

Újabb gyorshajtókat fogtak Óbudán

Sorra fogják a gyorshajtókat Budapest III. kerületében, ahol nagy sláger túl gyorsan hajtani, aminek megvan a maga veszélye.

Fizetőssé tennének egy budapesti iskolát, akár 100-150 ezres tandíjat is bevezethetnek

Átvenné az államtól a budapesti Tamási Áron Általános Iskola és Gimnáziumot az alapítványi Gábor Dénes Egyetem, 2025-től pedig tandíj bevezetését is tervezik.