Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,515 $

Tíz pontot levontak az Evertontól, amiért megsértették a Premier League szabályzatát

Az angol első osztályban példátlan mértékű büntetést kapott az Everton, amivel kiesőhelyre csúsztak vissza a tabellán.

EPA/ADAM VAUGHAN
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A Premier League hivatalosan is megerősítette, hogy 10 pontos levonással büntetik az Everton csapatát, ugyanis megsértették a liga pénzügyi fair play szabályzatát a 2021/22-es szezonban.

A klub ellen még márciusban, a Leeds United és a Burnley panaszbenyújtását követően indítottak vizsgálatot, amiért túl sok veszteséget könyveltek el – számolt be róla a 90min. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

„Egy független bizottság 10 pontos levonást szabott ki az Everton FC-re a Premier League nyereségességi és fenntarthatósági szabályainak megsértése miatt” – áll a liga hivatalos közleményében.

„Az eljárás során a klub elismerte, hogy a 2021/22-es szezonra vonatkozóan megsértette a pénzügyi fair play szabályokat, de a jogsértés mértéke továbbra is vitatott maradt” – írták.

A szankció azonnali hatállyal életbe lépett, ami egyben azt is jelenti, hogy az Everton a Premier League utolsó előtti helyére zuhant vissza, és mindössze négy pontot tarthattak meg. Helyzetük ugyanakkor nem reménytelen, a tavalyi, nehézkes bennmaradás után idén tíz forduló alatt már négy győzelmet arattak.

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.