Kiderült, mikor dobhatja piacra az Apple az új AR szemüvegét

Apple Insider
not image

Kulcsár Péter

2021. június 10. - 14:53

A kiterjesztett valóságot felhasználó eszközről már évek óta pletykák tömkelegét hallhattuk, a legújabb szóbeszédek szerint pedig hamarosan kezünkbe is vehetjük a cupertinóiak vívmányát.

A bennfentes iparági forrásokból tájékozódó Ming-Chi Kuo elemző ismét egy új teóriával állt elő, elmondása alapján ugyanis az Apple AR headsetje 2022 második negyedévében kerülhet piacra – számolt be róla az Apple Insider.

Bár a korábbi híresztelések 2023-as rajtról szóltak, a nemrég felröppent pletykák teljesen más dátumra engednek következtetni, Ming-Chi Kuo szerint ugyanis mivel a lencsét a Genius vállat szolgáltatja a cupertinói techóriás számára, így hamarabb elkészülhet az eszköz.

A tajvani cég nemcsak az AR szemüvegeket, hanem a következő generációs iPhone 13 készülékek alkatrészeit is serényen gyártja, ezért nem véletlen, hogy éppen rájuk esett az Apple választása a headsetek kapcsán.

Az AR szemüvegekben minden bizonnyal a Sony microLED kijelzői kaphatnak helyet, amelyek egy félig áttetsző VR-rétegen keresztül jeleníthetik meg viselője szemei előtt a virtuális tartalmakat.

A dizájnnak köszönhetően egy ultrakönnyű headsetre számíthatunk, ami mindössze 200-300 grammot nyomhat, így nem fog okozni semmiféle fejfájást vagy nyaki bántalmakat sem, bár az árán egészen biztosan meglátszódhat a futurisztikus technológia, hiszen ezer dollár alatt várhatóan nem lesz kapható.