Kiszivárogtak a részletek az Apple méregdrága VR headsetjéről

not image

Kulcsár Péter

2021. február 7. - 05:53

A cupertinói techóriás állítólag egy 3 ezer dolláros ultramagas felbontású VR szemüvegen dolgozik, amellyel céljuk a piac fellendítése lehet.

A The Information magazin jelentéséből kiderült, hogy bár az Apple készüléke a többi VR headsethez képest sokkal drágább lesz, mégis fejlettebb technológiai megoldásokkal szerelhetik majd fel a konkurencia eszközeihez képest.

Az egyik anonim bennfentes forrás szerint egy vegyes valóság headsetről van szó, amit több tucat kamerával fognak ellátni, melyek a végtagmozgásokat figyelhetik, miközben egy ultramagas, 8K felbontású képernyőn követhetjük az eseményeket.

Más szóval az Apple egy iPad-szerű debütáláson gondolkodik, ezúttal a VR terén, így a felhasználók számára elérhető lesz egy kifinomultabb, kiforrottabb, egyben feljavított virtuális realitásbeli élmény.

Ahhoz, hogy a két 8K-s kijelző zökkenőmentesen működhessen, top kategóriás hardverre lesz szükség, ezért nem mindenki engedheti majd meg magának a készüléket, hiszen alapból több ezer dollárba kerül egy futtatásra képes számítógép.

Az Apple VR headsetje a Microsoft HoloLense árkategóriájába eshet, melynek második generációs szemüvege jelenleg 3,5 ezer dollárért kapható.

A forrás megerősítette, hogy az Apple eszközén cserélhető fejpántok és hálós anyagok lesznek, amelyek az archoz alakított ívelt védőburkolatot tarthatják össze hasonló módon, mint például az AirPods Max esetében.