Jelentősen csúszhat az Apple AR szemüvegének megjelenése

Illusztráció/Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. április 27. - 12:00

Habár az előzetes teszteléseket tavasszal szerették volna elkezdeni, bennfentes informátorok szerint 2021 év végére csúsztak az ellenőrzések.

A MacRumors értesülései alapján a kiterjesztett valóság technológiáján alapuló szemüvegek beépített lencsével lesznek ellátva, amelyeket különböző kézmozdulatokkal irányíthatunk.

A szemüvegek saját akkumulátorral és chippel lesznek felszerelve, és ha hihetünk a korábbi pletykáknak, akkor 2022 második negyedévében piacra is kerülhetnek, melynek révén a cupertinóiak forradalmasíthatják a virtuális realitás szakágát.

Az ambiciózus tervek ellenére az egyik tajvani publikációból kiderült, hogy a tesztelések egyelőre stagnálnak, ezáltal veszélybe került a 2022-es rajt, így a két fázisból álló ellenőrzések és kísérletek lebonyolítása miatt valószínűleg 2023-ig csúszhat a hivatalos indulás.

Egybecsengenek a jelentésekkel a Bloomberg magazin korábbi információi is, melyek szerint az Apple 2023-at tűzte ki fő célnak, míg Ming-Chi Kuo elemző sem várja 2022 év végénél korábban az okosszemüvegek érkezését.

Az Apple több AR és VR projekten is dolgozik, közülük megemlítendő az App Store alkalmazással együttműködő készülék, ami szintén kiterjesztett valóság technológiájával nyűgözheti le a nagyérdeműt.

Egyelőre tehát csak találgathatunk, valójában milyen nagyszabású tervei lehetnek az amerikai techóriásnak az AR szemüveggel, ám ha az Apple forradalmi ötleteire gondolunk, nem tartjuk elképzelhetetlennek azt sem, hogy ismét bankot robbanthatnak találmányukkal.