Még idén piacra dobhatják az M1X lapkakészlettel ellátott Mac minit

Illusztráció
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 24. - 22:15

Az Apple állítólag az elkövetkező hónapok valamelyikében felfedheti a legújabb Mac minit, amivel forradalmasíthatják az asztali számítógépek piacát.

Mark Gurman szakújságíró és szivárogtató legutóbbi cikkében arról írt, hogy a Mac mini komoly ráncfelvarráson eshet át idén, és a szintén 2021 végén esedékes, 14 és 16 colos MacBook Prókhoz hasonlóan megkaphatja a cupertinói vállalat saját fejlesztésű, újgenerációs M1X chipjeit – írta a MacRumors.

A teljesítménybeli előrelépés a jelenlegi, M1-es lapkakészlethez képest óriási lesz, ezen felül portok terén is örülhetnek a leendő vásárlók, hiszen csatlakozók szempontjából szintén bővíteni fogják a parányi asztali komputert.

Habár a Mac minit sokan csak alapvető feladatok elvégzésére használják, szoftverfejlesztők is kényelmesen tudnak rajta dolgozni, illetve videóvágásra is tökéletes eszköznek bizonyult, az új M1X minivel pedig egy olyan gépet kapunk majd, ami akár a gamerek igényeit szintúgy kielégítheti.

Jon Prosser bennfentes iparági szivárogtató még májusban osztott meg renderfotókat arról, hogyan festhetnek az új Mac minik, azóta már több forrásból is megtudhattuk, hogy plexi kialakítással láthatják el a számítógépeket, és felkerülhet rájuk a MagSafe csatlakozó is.

Hogy végül miként nézhet ki a sokak által várt kütyü, arra leghamarabb novemberben kaphatunk választ, addig érdemes lesz figyelemmel követnünk az Apple soron következő eseményeit, hiszen ha félmondat erejéig is, de megemlíthetik majd rajtuk az M1X chipeket és az új készülékeket.