Dollár
436,99 Ft
Euró
423,41 Ft
Font
475,15 Ft
Bitcoin
19,222 $

Brutális teljesítményre képesek az Apple vadonatúj, M1-es processzorral ellátott iMacjei

Apple
not image

Kulcsár Péter

2021. május 15. - 20:08

Az első iMac-szállítmányok jövő héten már megérkezhetnek az üzletek polcaira és az előrendelők otthonaiba, mindeközben pedig megjelentek a számítógépekről az első teszteredmények is.

Sokak számára talán már nem hat meglepetésként, hogy az új iMac-ek az Apple saját fejlesztésű M1 chipjei révén parádés teljesítményre képesek, amit a legfrissebb Geekbench 5 adatok is megerősítettek – írta a MacRumors.

Soron kívül Döntött a finn kormány, nem látják szívesen az oroszokat 

Az M1-es iMacek nyolcmagos CPU-val és hétmagos GPU-val kenterbe verték a korábbi csúcsmodelleket macOS 11.3 operációs rendszerrel. A 2019-es 21,5 colos, Intel processzorral felszerelt iMacek 1 109 pontot értek el a single-core teszten, míg 6 014 ponttal büszkélkedhettek a multi-core teljesítménymérésen.

Ezzel szemben az M1-es iMacek 1 729-es single-core és 7 459 multi-core pontot értek el, ami több mint 56 százalékos javulásként értékelhető az előbbi, és 24 százalékos erősödésként az utóbbi tényező viszonylatában.

A régebbi, 27 hüvelykes iMaceket is legyűrték az új M1-es gépek, ám multi-core teljesítményben végül kevéssel ugyan, de elmaradtak elődjeiktől, ám így is megsüvegelendő, amire a saját fejlesztésű Apple-chipek képesek.

Ha minden így folytatódik, a cupertinóiak joggal várhatják a személyi számítógépek és laptopok piacán történő előrelépésüket, a felújított, M2-es lapkák ugyanis még a mostani processzorokhoz képest is bődületes sebességgel küldhetik a sóhivatalba az Intelt és az AMD-t egyaránt.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.