Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,95 Ft
Euró
392,45 Ft
Font
459,48 Ft
Bitcoin
62,994 $

Az angol válogatott csodatinijének játékjoga 4275 százalékkal ér többet, mint egy éve

Ennek leginkább a Manchester United örülhet, hiszen náluk játszik Kobbie Mainoo.

MTI/EPA/ANDY RAIN
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A mindössze 18 éves labdarúgó játékjogainak értéke egyetlen szezon alatt 4275%-kal ugrott meg, ami bár nem elegendő a rekordhoz, így is minden idők második legnagyobb értéke az angol játékosok között. Mainoo ráadásul kedden az angol válogatottban is pályára léphetett, a szövetségi kapitány pedig nem győzte őt dicsérni.

Gareth Southgate szerint most mindenki láthatta a fiatal játékos képességeit, Mainoo pedig egészen elképesztő módon fickándozott a középpályán, alkalmazkodva minden helyzethez. Southgate korához képest hihetetlennek nevezte a kvalitásait – írja a Sportbible. Soron kívül Rárepültek a magyarok az online értékpapírszámla-nyitásra

Mainoo-t, aki a belgium elleni, 2-2-re végződő felkészülési mérkőzésen a meccs embere díjat is megkapta, csupán egyetlen fiatal tehetség tudta felülmúlni a Transfermarkt információi szerint. A szintén 18 éves, Leedsben pallérozódó Archie Gray játékjogainak értéke egy év alatt 7900 (!) százalékkal nőtt.

Gray, aki ebben a hónapban lett nagykorú, 41 alkalommal lépett pályára a szezon során a feljutásért küzdő Leeds Unitedben, a múlt héten pedig még inkább reflektorfénybe került, miután győztes gólt szerzett az angol U21-es válogatottban. Így hát nem lenne meglepő, ha Southgate hamarosan őt is bevetné a felnőttcsapatban.